Ole Sohn provokerer sit nye parti med V-omfavnelse

Den nyslåede socialdemokrat foreslår håndfæstning med Venstre om skattestop. Fagbevægelsen er rystet.

På dag to som socialdemokrat udfordrer Ole Sohn fagbevægelsen og sit nye parti med et forslag om, at regeringen skal indgå en 10-årig håndfæstning med Venstre om skattestop for de danske virksomheder og lave lønstigninger.

For at få gang i jobskabelsen er der brug for en "samfundskontrakt", som sikrer virksomhederne stabilitet omkring deres rammevilkår, skriver SF's tidligere erhvervs- og vækstminister torsdag i et indlæg i Jyllands-Posten.

Han opfordrer til en bred politisk aftale, som aftalepartierne i både rød og blå blok forpligter sig til at stå ved uanset valg og skiftende regeringer.

Den skal kombineres med en slags trepartsaftale med arbejdsmarkedets parter, så lønmodtagerne for eksempel forpligter sig til løntilbageholdenhed 10 år frem i tiden.

- Det kræver et løbende og vedvarende fokus at forbedre Danmarks konkurrenceevne, fastslår Ole Sohn i avisen, hvor han også opfordrer til, at penge, der kan skaffes ved effektiviseringer i det offentlige, går til at forbedre virksomhedernes konkurrenceevne.

De penge har S-toppen ellers lovet at bruge til velfærd, skriver Jyllands-Posten.

Debatindlægget ryster formanden for fagforeningen 3F, Per Christensen, der står i spidsen for mange ansatte i industrien.

- Jeg kan ikke genkende en socialdemokrat, der hævder, at vi skal have 10 års løntilbageholdenhed. Det vil betyde en fattiggørelse af 3F's medlemmer, siger han til avisen.

Den tidligere DKP-formand Ole Sohn meldte sig onsdag ind i den socialdemokratiske folketingsgruppe efter 22 år som SF-politiker.

Han begrundede sit politiske skifte med, at han ikke kunne følge SF's nye kurs, efter at partiet har forladt regeringen, og at han vil gøre arbejdet med det regeringsgrundlag, han selv var med til at forfatte, færdigt.

/ritzau/

 
Emneord: Ole Sohn, Socialdemokratiet, Skattestop, Fagbevægelsen, 3F, Per Christensen
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 04.03.20 Kommunalt
  Ny udligningsordning: 40 borgmestre sender anbefalinger til Folketinget

  I et åbent brev til regeringen og Folketingets partier kommer 40 borgmestre, Balance Danmark, Landdistrikternes Fællesråd og RimeligUdligning.nu med en række anbefalinger til en ny kommunal udligningsordning. Læs brevet og alle anbefalingerne herunder.

 • 03.03.20 Kommunalt
  Udligningsforhandlingerne: Fælles opfordring fra S-V-borgmestre

  Socialdemokratiet og Venstre må finde hinanden i udligningsforhandlingerne, opfordrer to borgmestre fra hhv. S og V i Furesø og Rudersdal. De to borgmestre har sendt et fælles brev til deres partiformænd med forslag til forbedringer. Udligningsordningen skal give kommuner incitament til at udvikle sig, og den skal sikre en mere ensartet service i kommunerne, mener borgmestrene.

 • 25.02.20 Infrastruktur
  Regeringen: Danmark skal klimasikres bedre

  Danmark er alt for sårbar overfor massivt regnfald. Der skal gang i klimatilpasningen rundt om i landet. Derfor foreslår regeringen en gennemgribende ændring af reglerne, der skal gøre det lettere og billigere at lave tiltag, der kan håndtere de stigende vandmængder og beskytte danskerne mod oversvømmelser ved massiv regn.

 • 20.02.20 Velfærd
  Regeringen har lavet en Robin Hood-model med bind for øjnene

  Gribskovs borgmester Anders Gerner Frost er stærkt forundret over, at den i forvejen økonomisk pressede kommune skal punge ud med yderligere 16 millioner kroner ifølge oplægget til den nye udligningsreform. Derfor har han nu kontaktet statsministeren og indenrigsministeren.

 • 27.08.18 Infrastruktur
  3F: Historier om manglende arbejdskraft holder ikke

  Når fagforeningerne ringer med ledige, er der pludselig ansættelsesstop, fortæller 3F, der har tryktestet flere tilfælde, hvor medier fortæller om manglende arbejdskraft hos konkrete virksomheder. Murermester, svineavler og direktør mangler kun arbejdskraft, når de beklager deres nød i medierne, siger forbundssekretær.