Om seks år løber vi tør for mobilnumre i Danmark

Selvom der i øjeblikket er lidt over en million ledige mobilnumre med otte cifre, så risikerer vi at løbe tør.

Allerede om seks år kan det være slut med ledige danske mobilnumre med otte cifre. Der er nu kun én million ledige danske mobiltelefonnumre, skriver it-mediet Version2.

- I grove træk har vi 72 millioner numre til rådighed med numrene på otte cifre. Det skulle man mene, er nok, men det er det ikke helt, for nummerplanen er delt op i numre til forskellige formål. Og der er stor efterspørgsel efter mobilnumre.

Det siger Jakob Juul, kontorchef i Erhvervsstyrelsen, til Version2.

Status lige nu er, at der er 1.060.000 ledige mobilnumre. Og selvom der til gengæld er 18 millioner ledige fastnetnumre, er det ikke så let for teleselskaberne at bytte rundt på numrene.

- Teleselskaberne er meget glade for, at de kan skelne mellem mobilnumre og fastnet. Det bruger de til taksering af samtalen.

- Hvis vi ophæver forskellen på, om et nummer er til mobil eller fastnet, vil det ifølge teleselskaberne kunne kræve nogle meget omfattende ændringer ude på teleselskabernes centraler, siger Jakob Juul.

Dertil kommer, at der er en reserve på 6,3 millioner ledige numre, som ikke er tildelt noget formål, men den reservepulje ønsker Erhvervsstyrelsen ifølge Jakob Juul ikke at bringe i spil.

- Det er en gruppe, vi ikke tildeler fra, for det er den allersidste rest af numre. Hvis vi løste manglen på mobilnumre ved at bruge numre herfra, kan vi køre et stykke tid - men så står vi til sidst med et stort problem. Den situation vil vi nødigt ende i, siger han.

En anden mulighed er at begrænse spildet af telefonnumre ved at hæve prisen. I dag betaler teleselskaberne to kroner om året per nummer, de får tildelt, og en højere betaling ville betyde færre numre, som i realiteten ikke blev brugt.

Den idé er teleselskaberne dog ifølge Version2 ikke vilde med, ligesom de helst vil undgå at tilføje flere cifre til de danske telefonnumre, da det er meget omfattende og besværligt.

Ifølge Erhvervsstyrelsen arbejder teleselskaberne selv med forslag til, hvordan problemet med telefonnumrene i stedet kan løses.

/ritzau/

 

Emneord: Mobilnumre, Erhvervsstyrelsen, Jakob Juul, Teleselskaber
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 04.02.17 Infrastruktur
  Dårlig mobildækning i Royal Arena

  Københavns nye multiarena i Ørestaden, Royal Arena, satte en 10 gange højere leje end normalt for teleselskaberne. Så nu er Arenaen åbnet uden mobilsikkerhed for gæsterne, siger to store teleselskaber i en pressemeddelelse.

 • 11.05.15 Politik
  Danmark i spidsen for digitalisering af offentlige indkøb og udbud i Europa

  Danmark skal drive arbejdet med at standardisere digitaliseringen af offentlige indkøb og udbud på tværs af EU. Det er lykkedes Digitaliseringsstyrelsen og Dansk Standard at få det internationale sekretariat, der skal fastlægge rammerne for fælleseuropæiske elektroniske indkøbs- og udbudsprocesser, på danske hænder. Der er kick-off-møde den 17.-18. juni.

 • 25.09.14 Ledelse
  Chefen stopklods for virksomhedens vækst

  Cheferne i Danmarks mindre virksomheder står tit selv i vejen, når forretningen skal vokse. Det viser helt nye tal fra programmet Vækst via Ledelse, hvor ledelsesspecialister har screenet flere end 700 chefer fra virksomheder i hele landet.

 • 19.11.13 Velfærd
  Ikke-vestlige efterkommere er mønsterbrydere inden for iværksætteri

  Ikke-vestlige efterkommere bryder mønsteret for, hvordan en dansk iværksætter ser ud. Og de er – tilsyneladende – gået lettere igennem den økonomiske krise, viser ny undersøgelse

 • 13.11.13 Velfærd
  Disse skoler føder flest iværksættere

  Ny rapport viser, hvilke skoler, der udklækker flest iværksættere, fordelt på kommuner, landsdele og en samlet liste med alle landets skoler. Skoler fra Solrød og Greve kommuner syd for København topper listen over kommuner, hvor flest afgangselever fra 9. klasse siden 1980 er blevet iværksættere. Også nordsjællandske kommuner ligger højt på listen, mens kommuner og skoler på Fyn og i Jylland ligger lavere.