Omstridte statsborgerskabssager åbnes måske igen

Støjberg afviser ikke forslag om igen at se på 2500 sager, hvor der er givet dispensation til statsborgerskab.

Mere end 6000 personer får formentlig dansk statsborgerskab som konsekvens af et lovforslag, Folketinget torsdag har indledt behandlingen af.

Men selvom det er udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V), der står bag forslaget, så er hun ikke udpræget begejstret for, at så mange mennesker skal have dansk pas.

- Jeg vil ikke lægge skjul på, at der er for mange, der får statsborgerskab på dispensation. Det er præcis derfor, jeg har strammet reglerne, siger hun.


De strammere regler for statsborgerskab, der blandt andet gør det vanskeligere at få dispensation, hvis man ikke lever op til de almindelige betingelser om for eksempel sprogkundskaber, gælder dog ikke for de personer, der aktuelt står til at få statsborgerskab.

Læs også: Khader: Der er flere Belal'er i statsborgerskabslov 

De Konservative og Dansk Folkeparti foreslår, at man endnu engang dykker ned i de sager. De har nemlig mistanke om, at der blandt dispensationerne gemmer sig folk med antidemokratiske holdninger og folk, der har købt sig til lægeerklæringer.

- Der er også mange lovlydige borgere, der opfylder alt, og deres sager skal ekspederes hurtigt. Men jeg har det dårligt med at stemme for folk, der går ind for kalifatet og stening. De fortjener ikke statsborgerskab, siger indfødsretsordfører Naser Khader (K).

Inger Støjberg afviser ikke, at der kan blive tale om at undersøge sagerne endnu engang, selvom et flertal i indfødsretsudvalget flere gange har afvist at behandle sagerne igen. 

Ministeren understreger dog, at hun endnu ikke har set det konkrete forslag fra partierne.

- Men det vil jeg selvfølgelig se på, når det kommer. Jeg har tidligere opfordret indfødsretsudvalget til at genbehandle sagerne, siger Støjberg.

tr.gif/ritzau/

Emneord: Statsborgerskab, Inger Støjberg, Naser Khader
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 26.10.16 Velfærd
  Hvornår er uvidenhed blevet en kvalitet?

  Resultatbaseret styring eller tillidsbaseret ledelse? New Public Management eller New Public Governance? Er det enten-eller - eller både-og? Og hvor skal snittet i givet fald ligge?

 • 01.06.11 Social
  Indsatsen mod socialt bedrageri skærpes 1. juli

  Folketinget har i dag vedtaget et lovforslag, som skærper kontrollen med udbetalinger af offentlige ydelser. Med de nye regler er staten bedre rustet i kampen mod, at offentlige forsørgelsesydelser bliver udbetalt til borgere, der ikke har ret til ydelserne.