Opfandt medarbejdere for at få coronastøtte: Nu er dommen faldet

En 29-årig mand må en tur i fængsel efter et meget optimistisk forsøg på at svindle sig til coronastøtte. Han opfandt flere ansatte og søgte derefter om tæt på en halv million kroner i støtte.

Den 29-årige mand troede, han havde fundet et smuthul til 427.500 kroner, men i stedet er han nu dømt for socialt bedrageri og dokumentfalsk. Dommen henviser desuden til en skærpende paragraf, fordi der er tale om svindel med økonomiske hjælpepakker.
 
Den skærpende paragraf blev vedtaget i Folketinget i begyndelsen af april. Det betød, at strafferammen blev firdoblet, hvis en person forsøgte at snyde med de hjælpepakker, der blev indført på grund af coronakrisen. 
 
Virksomhedsejeren blevet idømt halvandet års ubetinget fængsel samt en tillægsbøde på en million kroner. Dommen er den første, der er givet på baggrund af den skærpende paragraf. Forsvaret har udbedt sig betænkningstid i forhold til om dommen skal ankes. 
 
Anmeldelser om svindel for 30 millioner
 
Den historiske dom over den 29-årige coronasvindler bliver sandsynligvis ikke den sidste. 
 
SØIK har modtaget 94 anmeldelser om snyd eller svindel med hjælpepakkerne. Anmeldelserne kommer primært fra Erhvervsstyrelsen, der står for udbetaling af hjælpekronerne.
 
Én million kroner er allerede blevet beslaglagt, mens der er i alt er indberettet anmeldelser om snyd for mere end 30 millioner kroner. Det skriver TV2.

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer