Opi-Lab - Syddansk Sundhedsinnovation

Opi-Lab - Syddansk Sundhedsinnovation

Forskerparken 10H, 5230 Odense

Telefon: 7663 1000 Website: www.opilab.dk

OPI-Lab, "Laboratorium for offentlig-privat innovation og velfærdsteknologi", vil gennem fem regionale demonstrationsprojekter udvikle konkret velfærdsteknologi, der skal forbedre den offentlige service på en ny og innovativ måde. Samtidig vil projektet opsamle erfaringer og ny viden, der skal danne fundamentet for nye OPI-samarbejdsmodeller og vise mulighederne inden for offentlig-privat innovation.

Der vil i projektet være stort fokus på opsamling af erfaringer og viden baseret på konkrete erfaringer, som skal bidrage til udviklingen af retningslinjer og metoder, som kommuner og regioner og private virksomheder kan anvende til OPI-samarbejde i fremtiden.

Udover demonstrationsprojekter består OPI-Lab af en national OPI Task force der har deltagelse fra regionale innovationsenheder og Servicestyrelsen. Task forcen skal i samarbejde med kommuner, regioner og offentlige institutioner afdække områder, hvor offentlig-privat innovationssamarbejde og velfærdsteknologi kan skabe en økonomisk og velfærdsmæssig gevinst for borgere og ansatte.

OPI-Lab står bag OPI-stafetten, som Indenrigs- og Økonomiminister Margrethe Vestager lancerede den 9. december 2013. Se stafetten her

OPI-Lab vil: 

 • Opsamle konkrete erfaringer med OPI-samarbejde fra fem regionale demonstrationsprojekter. 
   
 • Udvikle konkrete metoder og guidelines, der skal gøre det mere attraktivt for private virksomheder at indgå i OPI-samarbejde. 
   
 • Opbygge nyt koncept for OPI-samarbejde i den offentlige sektor, sammen med kommuner og regioner, gennem en national task force.
   
 • Skabe innovative velfærdsteknologiske løsninger i et offentligt-privat samarbejde.

Artikler

 • Søkortet viser vej på OPI-havet
  09.05.12 Velfærd

  Dette er en fortælling om et redskab. Og om processen når man arbejder på at udvikle redskabet. Det blev skabt for at hjælpe med til at gøre noget abstrakt mere håndgribeligt, og gav undervejs arbejdsgruppen adskillige aha-oplevelser.

Cases

Pressemeddelelser

 • Bedre og billigere velfærd til borgerne
  29.08.13 Velfærd

  Overalt i Danmark går virksomheder og det offentlige sammen om at udvikle nye services og produkter til borgerne. Nu kommer værktøjskassen – OPIguide.dk – der kan gøre dette samarbejde langt mere effektivt. Virksomheder som Falck har allerede godt udbytte af et sådant forløb til at udvikle nye tilbud. Et andet projekt skal give psykiatriske patienter bedre og sikrere senge.

TILMELD NYHEDSBREV

Kontaktpersoner