OPI-stafetten

OPI-stafetten

OPI-stafetten skal udvikle og udbrede viden om, holdninger til, udfordringer for og de mange muligheder i Offentlig-Privat Innovationssamarbejde.

Hvordan kan det offentlige og erhvervslivet sammen udvikle nye løsninger, som har potentiale til at give skatteborgerne mere for deres penge, og virksomheder muligheder for at skabe ny vækst og arbejdspladser? 

Det er OPI-Lab - Laboratorium for offentlig-privat innovation og velfærdsteknologi - der igangsætter stafetten på DenOffentlige.dk. 

OPI-Lab er et tværregionalt projekt, der inkluderer landets fem regioner og Socialstyrelsen samt en lang række kommuner, vidensinstitutioner og private virksomheder. Projektet ledes af Region Syddanmark og er en del af regionens samlede satsning på velfærdsteknologi.

OPI-Lab har nu lanceret opiguide.dk, en interaktiv guide, som professionaliserer OPI-samarbejder med masser af nyttig viden, procesguide, værktøjer og illustrative cases.

Læs artikel om stafetten på DenOffentlige.dk

Blogs

 • Krise satte gang i Philips: Vi lærte det på den hårde måde
  22.10.14 Ledelse

  Philips lærte på den hårde måde, at innovation er overlevelse. I dag er virksomheden blandt de globalt førende på innovative ambitiøse partnerskaber inden for offentlig privat innovation. Læs her et wake up call til de danske beslutningstagere, der har holdt skåltalerne, men mangler at følge op for alvor.

 • OPI udfordrer vores grundtanker
  09.10.14 Ledelse

  Det telemedicinske område er et relativt nyt marked, der er fragmenteret med mange små virksomheder, som udvikler individuelle løsninger. Lisbeth Valther peger her på, at der mangler en grundlæggende digital infrastruktur, som gør det muligt at få de nye løsninger til at fungere med de eksisterende systemer. Det kræver at både offentlige og private åbner op, stiller data til rådighed og laver mere fleksible løsninger

 • OPI: Næste skridt skal få alle med
  01.10.14 Ledelse

  Skal OPI flyve som strategisk vækstdynamo må virksomheder og myndigheder for alvor finde sammen. Det bliver udfordringen i OPI-historiens næste kapitel, skriver administrerende direktør for Zealand Care, Birgitte Dam Kræmmergaard i blogstafetten om offentlig-privat innovation.

 • Velfærdsteknologi? Aarhus kalder det frihedsteknologi
  24.09.14 Velfærd

  I den kærlige kommune Aarhus har man omdøbt velfærdsteknologi til frihedsteknologi, fordi det er det, borgerne kalder det, fortæller direktør Hosea Dutschke og erhvervschef Jan Beyer Schmidt-Sørensen. Læs her hvordan kommunen har sat velfærdsteknologi og offentlig privat innovation på dagsordenen.

 • Vi har ja-hatten på og den sunde fornuft med
  11.09.14 Velfærd

  Velfærdsteknologi er et oplagt område for samarbejde om udvikling mellem det offentlige og private virksomheder, og vi vil i de kommende år se mange nye løsninger, der både styrker velfærden og skaber nye eksportområder, hvis vi ellers gør det rigtigt. Derfor har de offentligt ansatte og FOA også den ja-hat på, som Jens Klarskov, Dansk Erhverv, efterlyser, skriver FOAs formand Dennis Kristensen i OPI-stafetten.

 • Stærke forretningsmodeller skal drive innovationen frem
  27.06.14 Velfærd

  Hvordan kan de private servicevirksomheder fremme OPI? Med det spørgsmål giver Bente Sorgenfrey fra FTF mig muligheden for at præsentere Dansk Erhvervs bud på, hvordan vi kan fremme offentligt-privat innovation. En sag som er meget vigtig, og som vores medlemmer bruger en hel del energi på.

 • Medarbejderne er benzinen i OPI
  12.06.14 Ledelse

  Medarbejderne skal være medskabere af innovation. Alternativet er skrivebordsløsninger, der bliver trukket ned over hovedet på medarbejderne - med stor risiko for dårlig implementering. Bente Sorgenfrey, formand for FTF, har fire forslag til hvordan OPI’en får mere fart på.

 • Én tallerken er bedre end 17 dybe
  15.05.14 Velfærd

  Vi må betragte udviklingen af nye teknologier som en fælles opgave for den offentlige sektor og det private marked, hvis vi vil sikre, at der sker en kontinuerlig nyskabelse - til fordel for både borgere, virksomheder og det offentlige, skriver Martin Damm i OPI-stafetten.

 • OPI-overblik kan give nye i stedet for dybe tallerkener
  07.05.14 Ledelse

  Det samlede overblik over OPI-projekter er ikke godt nok. Kommuner og regioner skal koordinere, eksempelvis via et centralt set-up eller en fælles database. Vi skal sikre at vi ikke opfinder den dybe tallerken to gange i to parallelle OPI-projekter. Det er nemlig spild af både skattekroner og virksomhedernes tid og penge, mener direktør i DI Karsten Dybvad.

 • Corydon i OPI-stafet: Væk med luftige vækstscenarier
  11.04.14 Velfærd

  "Jeg vil ikke være med til at udbrede teknologier uden at have et præcist billede af hvilke gevinster, det har for borgernes hverdag og for økonomien," skriver finansminister Bjarne Corydon i OPI-stafetten. "Vi skal væk fra at tale om innovation og vækstscenarier i et meget luftigt sprog og frem til at dokumentere og dele konkrete erfaringer med det, vi vil."

 • Thulesen Dahl i OPI-stafetten: Sundhedsvæsenet skal prioriteres
  02.04.14 Velfærd

  Det ville være uærligt, hvis jeg sagde, at sundhedsområdet ikke er en udgift - men ikke en ”besværlig” udgift. Et velfungerende sundhedsvæsen er en hjørnesten i et velfærdssamfund. Der er god grund til at tro på, at sundhedsvæsenet i fremtiden udvikler sig endnu mere til gavn for hele Danmark i form af mere viden, nye behandlingsformer og nye arbejdspladser. Men vi skal udvikle sundhedsvæsenet med brugerne, altså mennesket, i centrum.

 • Virksomheder skal helt ind i det offentlige maskinrum
  19.02.14 Velfærd

  I vores sundhedsvæsen skal vi have virksomhederne meget mere på banen – uden at gøre dem rundtossede. Ved at stille klare krav og forventningsafstemme. Ved at se sundhedsområdets muligheder for udvikling - ikke blot på hvordan vi kan reducere dets udgifter.

 • Progressiv forsøgskanin for uprøvet teknologi
  08.01.14 Velfærd

  Det er regionernes hovedopgave at skabe mest mulig sundhed for pengene. Et af redskaberne vi bruger, er at styrke samspillet mellem regionerne og det private erhvervsliv. Vi forsøger at være en progressiv kunde, der stiller sygehusene til rådighed som bruger af ny og hidtil uprøvet teknologi.

 • Falck-topchef: Stjæl andres innovation og bliv belønnet for det
  16.12.13 Velfærd

  Der er kommet flere spændende idéer, produkter og løsninger ud af de OPI-projekter, som er igangsat i innovationscentre og afdelinger landet over – så hvorfor er der så ikke mere gang i det der OPI?

 • Nytænkning giver bedre fødsler
  09.12.13 Politik

  Margrethe Vestager skyder ny OPI-stafet i gang fra en ”sansestue” på Nordsjællands Hospital. "Eksemplet viser styrken ved OPI. At offentlige organisationer og private virksomheder sammen kan skabe innovative løsninger, så vi får mere eller bedre velfærd for pengene. Sansestuerne er ikke et spareprojekt."

TILMELD NYHEDSBREV