Oplev Axel Møllers Have – Frederiksbergs mindre kendte centrum

Den nye Cityring har bundet København endnu mere sammen, og sådan har Frederiksberg alene nu fået tre metrostationer på linjen M3. En af disse stationer er Axel Møllers Have, der har sin udmunding på Godthåbsvej.

Sponsoreret indhold

Det er ikke sikkert, at mange københavnere eller turister står af netop her, når de kører fra den ene bydel til anden, men det burde de måske gøre, hvis de vil opleve autentisk Frederiksberghygge.

På Godthåbsvej ved Axel Møllers Have er der nemlig rig mulighed for shopping, kultur og oplevelser, der kan byde på alt lige fra lækker kaffe, autentisk bodegastemning til muligheder for at spise aftensmad, frokost eller lækker brunch på Frederiksberg og mere. Godthåbsvej har altid været en af Frederiksbergs travlere gader, men den ligger samtidig også afdæmpet i forhold til Falkoner Allé, hvilket gør den perfekt til en afslappende slentretur, med mange forskellige muligheder for at hygge sig. I denne guide ser vi på, hvad man kan lave.

Tag i svømmehal, og top turen af med en brunchkomplet

Skulle man tage metroen til Axel Møllers Have, bliver man mødt af Godthåbsvej, når man kommer op til jordniveau med rulletrappen. Vender man sig om, ser man grunden til, at det hedder en have, selvom der faktisk er tale om en større park med både grønt, bænke og en moderne legeplads til børn. For enden af haven ligger den skønne Frederiksberg svømmehal fra 1930’erne, der pga. sin mosaikudsmykning i sig selv er værd at besøge, så tag dit badetøj med.

Hvis man har taget sig en dukkert fra morgenstunden, kan man sikkert godt trænge til noget energi efterfølgende. Så er det godt, at der er mange spisesteder rundt om Axel Møllers Have, hvor man kan få sig en bid mad eller en komplet brunch med alt, hvad hjertet begærer. Dette er f.eks. muligt i restauranten Mad & Kaffe, som for nylig er kommet til bydelen efter at have stor succes med at servere sit lækre økologiske udvalg af æg, søde sager samt kød, fisk og salat m.m. på Amager og Vesterbro.

Slå dig løs på Godthåbsvej, eller se kultur på Metronomen

Når du har fået energi igen, kan du gå en tur ned ad Godthåbsvej og se udvalget af smarte butikker og lækre restauranter. Her er både genbrugsbutikker og antikviteter, tøj og sko til både børn og voksne, men du kan også shoppe smykker, boligindretning og få en masse kulinariske oplevelser med indisk, asiatisk og mellemøstlig mad. Og så er der selvfølgelig både pubs og værtshuse, hvis du ønsker en lidt vådere sightseeing. 

Når du har handlet og spist og drukket dig mæt, byder Frederiksbergs eget musikhus, Metronomen, på Axel Møllers Have, på forskellige kulturarrangementer, som er værd at besøge. Hvad enten du er til jazz, klassisk, sækkepibemusik, rytmiske koncerter eller healingmusik – der er noget for enhver smag. Metronomen bestyres af borgerne selv, så der er alt imellem himmel og jord af arrangementer og garanteret også noget for dig, hvis du vælger at besøge Frederiksbergs mindre kendte centrum – for her kan du også hygge med de lokale frederiksbergere.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer