Oppositionen efterlyser klima og velfærd i blå 2025-plan

Oppositionen dumper ikke overraskende regeringens 2025-plan. Den mangler fokus på velfærd og klima, lyder det.

Regeringen sigter efter et øget råderum på 33 milliarder kroner i 2025. De skal blandt andet bruges til at sænke skatterne, lyder det i 2025-planen.

Men hvor er pengene til vækst og klima, lyder spørgsmålet fra oppositionen, der vanen tro piller regeringens store plan ned.

Se flere historier om 2025-plan

Regeringen forsøger at samle flertal om en ny 2025-plan, der skal løse en række af udfordringerne i samfundsøkonomien. Se alle historierne og debatten her. 

- Regeringen ser med 2025-planen ud til at vende ryggen til den grønne omstilling og svigter vores ansvar over for resten af verden, siger Alternativets politiske ordfører, Rasmus Nordqvist, i en skriftlig kommentar.

- Fremtidige generationer kan med god ret spørge sig selv, hvad regeringen dog havde gang i i det herrens år 2017, hvor man så stort på de største udfordringer, vi har stået over for som menneskehed.

Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper, skruer en tak op for retorikken og anklager regeringen for "klokkeklart vælgerbedrag":

- Vi har hørt sangen gang på gang: Der skal skæres for at sikre fremtidens velfærd. Som da de forringede efterlønnen og hævede pensionsalderen. 

- Men med 2025-planen indrømmer regeringen jo, at det har været løgn alle de år. Nu vil de bruge pengene på skattelettelser til de mest velhavende og for virksomhederne, siger Pernille Skipper i en pressemeddelelse.

Hvis pengene bruges til skattelettelser, er der ikke råd til, at velfærden kan følge med, lyder kritikken videre - også fra SF's finansordfører, Lisbeth Bech Poulsen: 

- Regeringens nye 2025-plan viser med al tydelighed, at der er penge nok til velfærd, hvis ikke pengene brændes af på skattelettelser. 

- Vi kan skabe en bedre hverdag for børn, syge og gamle uden at gennemføre nye, ulighedsskabende reformer, siger hun i en skriftlig kommentar.

De Radikales politiske leder, Morten Østergaard, kalder på Twitter 2025-planen for "en bil med fire flade dæk". 

- Radikale er i kedeldragten. Klar med donkraften, så vi gør Danmark større med flere penge til uddannelse, skriver han.

Regeringen vil øge beskæftigelsen med op mod 60.000 personer - og målet er, at den samlede velstand er øget med 80 milliarder kroner i 2025.

/ritzau/

Emneord: 2025-plan, Oppositionspolitik, Socialdemokraterne, Alternativet, Rasmus Nordqvist, SF, Lisbeth Bech Poulsen, De Radikale, Morten Østergaard, 310517
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også