Syg og glemt i Tårnby

24/6/11 1:08

AGENDA

I nogle kommuner er det mere end hver fjerde sygemeldte, der får lov at passe sig selv. Generelt er kommunerne dog gode til at følge op over for sygemeldte.

Af David Elmer
En sygemeldt borger i Tårnby og Dragør bliver ofte ikke kontaktet af kommunen til tiden, når der skal planlægges genoptræning, behandling eller lignende for at få den syge tilbage på arbejdsmarkedet. I Ringkøbing-Skjern sker det derimod stort set aldrig, at den sygemeldte ikke bliver kontaktet til tiden. Det viser nye tal fra jobindsats.dk, der nu for første gang ser på, om kommunerne indkalder sygedagpengemodtagere til en såkaldt individuel opfølgningssamtale til tiden. Ifølge reglerne skal kommunen for nogle sygedagpengemodtagere tage kontakt enten hver anden eller tredje måned.


I Ringkøbing-Skjern mener jobcenter-chef Ivan Thomsen, at den sygemeldte generelt hurtigere vender tilbage til arbejdsmarkedet, hvis jobcenteret holder en systematisk kontakt. ”Hvis den sygemeldte derimod føler, at der alligevel ikke er nogen, der interesserer sig for ham, er der risiko for, at han falder hen i passivitet,” siger han. Han peger især på hans medarbejderes stabilitet og dygtighed, når han skal forklare, hvorfor stort set alle sygemeldte får samtale til tiden.
”Desuden har vi generelt et kraftigt ledelsesmæssigt fokus på borgernes rettig-heder, herunder rettidighed for samtaler. Hver måned gennemgår vi rettidighed med medarbejderne, herunder en sparring om, hvad der eventuelt skal til for at sikre den,” siger han. Han understreger, at det ikke må være samtaler bare for samtalernes skyld, men at der skal være et reelt indhold, der skal hjælpe den sygemeldte.


Jan Hendeliowitz, regionsdirektør i Beskæftigelsesregion Hovedstaden og Sjælland, mener, at når nogle kommuner har en utilstrækkelig rettidighed, så skyldes det ikke manglende tro på samtalernes effekt. ”Jeg mener, at det skyldes den professionelle styringskultur i jobcenteret, det vil sige, hvordan man tilrettelægger og styrer indsatsen. Generelt har de kommuner med lav rettidighed på opfølgningssamtaler til sygedagpengemodtagere også en lav rettidighed på andre samtaler,” siger han.


Tårnby/Dragør har landets laveste rettidighed på opfølgningssamtaler. I april manglede hver tredje sygedagpengemodtager at få en samtale.
Forvaltningschef i Tårnby, Vibeke Thomsen, erkender, at det er ikke godt nok, som det er lige nu. ”Det er ikke sket med vores gode vilje. Men vi er i gang med en omfattende konsulentgennemgang af sygedagpengeområdet. I den sammenhæng har vi haft mange skift af arbejdsgange, og derfor har vi nok ikke været helt skarpe på opfølgningen. Vi regner med, at det i fremtiden vil se helt anderledes og bedre ud,” siger hun.
 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.