Danskerne har købt bolig for 130 milliarder kroner i år

Infrastruktur

25/10/2017 07:00

Boligsiden A/S

I de første tre kvartaler af 2017 er der solgt boliger i Danmark for mere end 130 milliarder kroner. Det er en stigning på 16 procent i forhold til samme periode sidste år.

Danskerne har brugt mere end 130 milliarder kroner på boliger i de første tre kvartaler af 2017. Det er 16 procent mere end i samme periode sidste år. Det viser nye tal fra Boligsiden.dk for handelsaktiviteten på boligmarkedet.

”Når renten er så lav, som den er, mindsker det købernes omkostninger til at låne penge, og det øger det råderum, de har til at købe bolig. Det giver en generel optimisme på markedet, der øger antallet af handler og konkurrencen om boligerne, og det presser priserne i vejret. Derfor ser vi nu, at danskerne bruger mange flere penge på boliger end tidligere,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Læs mere om boligmarkedet

Boligsiden deler viden og gode historier på DenOffentlige.  Deres udgivelser bliver samlet med øvrige historier om boligmarkedet på temasiden her.

Det er ikke kun det beløb, vi bruger på boliger, der er steget. I de første tre kvartaler af i år er antallet af handler også steget. Stigningen for huse lyder på 10 procent, 27 procent for fritidsboliger og 32 procent for ejerlejligheder.

Fald i salget af ejerlejligheder
Der er altså massive stigninger i antallet af handler – især på ejerlejligheder. Men ser vi i stedet alene på salget af ejerlejligheder i tredje kvartal af 2017, er der derimod sket et lille fald på lidt over 100 handler i forhold til tredje kvartal af 2016. Det sker, selv om der i perioden er handlet for flere penge end sidste år.

”Det interessante ved faldet er, at det især er i Aarhus og dels i København, at antallet af handler falder. De byer, der traditionelt har drevet markedet for lejligheder, tager altså en lille puster lige nu. Men fordi priserne her er steget henholdsvis små seks og godt 12 procent, er faldet i antallet af handler i tredje kvartal ikke nok til at ændre på, at der bliver brugt flere penge på ejerlejligheder end tidligere,” forklarer Birgit Daetz.

2017 bliver rekordår
Til trods for at markedet for ejerlejligheder i tredje kvartal ikke har kunnet leve op til antallet af salg i samme periode i 2016, så er Birgit Daetz optimistisk på vegne af resten af 2017 i forhold til muligheden for at overgå den sum, danskerne brugte på boliger sidste år.

”I hele 2016 brugte danskerne 149 milliarder kroner på boliger, så vi er allerede tæt på det resultat i år. Fremskriver vi salget af villaer og rækkehuse, vil det alene kunne indbringe de 19 milliarder, der mangler for, at 2017 kan overgå sidste år. Dertil kan vi lægge, den sum vi bruger på ejerlejligheder og fritidsboliger. Bliver 2017, som ventet, bedre end 2016, vil det være rekord for dette årti.”

Se beløbene brugt på de tre boligtyper huse, ejerlejligheder og fritidshuse her.

Øvrige nøgletal:
- I de første tre kvartaler af 2017 har danskerne brugt 8,9 milliarder kroner på at købe fritidsboliger. Det er mere end hele sidste år.
- Vallensbæk, Ishøj og Svendborg kommuner har oplevet den største fremgang i antallet af handlede villaer og rækkehuse på mellem 48 og 35 % i de tre første kvartaler sammenlignet med samme periode i 2016.
- Det samlede beløb brugt på ejerlejligheder er faldet 21 procent i Aarhus Kommune i tredje kvartal af 2017 sammenlignet med samme periode sidste år. Faldet er 2 procent, hvis vi ser på årets første tre kvartaler sammenlignet med de første tre kvartaler af 2016.

Månedlig pressemeddelelse på handelsaktivitet
Hver måned udsender Boligsiden.dk en pressemeddelelse omhandlende den seneste måneds handelsaktivitet. Vi offentliggør handelsaktiviteten for oktober i en pressemeddelelse den 22. november. Inden da udkommer vi med den månedlige udbudsstatistik den 2. november og Boligsidens Markedsindeks, der opgør salgspriser, salgstider og nedslag, den 8. november.

Kontaktperson:
Kommunikationsdirektør Birgit C. Daetz, Boligsiden A/S – mobil: 2121 0284, e-mail: [email protected]. Læs flere nyheder på Boligsiden.dk.

Mest Læste

Annonce