Danskerne støtter private leverandører af velfærd

Velfærd

17/10/11 7:43

Jesper Brønnum

Danskerne er blevet markant mere positive over for private leverandører af eksempelvis sygehusbehandling, skole og hjemmepleje. Det viser en ny befolkningsundersøgelse fra Dansk Erhverv. 46 pct. af danskerne på 18 år eller derover er positivt stemt over for at bruge private leverandører til velfærdsydelser. For bare et år siden var kun 40 procent positive.

Samtidig er antallet af danskerne, der i dag er negative over for private leverandører af velfærdsydelser, faldet fra 36 procent i 2010 til 27 procent i 2011.

”Jeg tror, det skyldes, at mange danskere nu på egen krop oplever, at de private leverandører af velfærdsydelser gør det godt,” siger OPS-chef i Dansk Erhverv, Jakob Scharff.

”Vi ved, at rigtig mange kommuner er kommet godt i gang med nye offentlig-private samarbejder – eller er lige på vippen til det. Så der er grøde i markedet – og det er især ældreområdet, hvor der tænkes nye tanker. Undersøgelsen viser tydeligt, at det er en udvikling, som borgerne støtter op om,” siger han.
 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.