Ny undersøgelse: Danskerne vil på privathospital, når ventetiden bliver for lang

Velfærd

10/07/2012 11:30

Dansk Erhverv

Nyligt fremlagte tal viser, at ventelisterne inden for psykiatrien er steget. Men de danske patienter vil ikke vente på behandling i det offentlige. En dugfrisk befolkningsanalyse gennemført af Interresearch for Dansk Erhverv viser med al tydelighed, at flertallet af de danske patienter vil have ret til at blive behandlet på et privathospital, hvis ventetiden bliver for lang i det offentlige.

Hele 76 procent svarer ”ja” til, at de ønsker at kunne komme på privathospital, hvis det offentlige sundhedsvæsen ikke kan behandle inden for en fastsat tid.
Analysens resultat kommer ikke bag på Dansk Erhvervs chef for offentligt-privatsamarbejde Jakob Scharff:
”Patienterne i dag er fuldstændig ligeglade med, om det er et offentligt eller et privathospital, de træder ind ad døren hos. Blot de får en hurtig og god behandling. Det vidner om, at privathospitalerne i dag er en velintegreret del af det danske sundhedsvæsen,” udtaler Jakob Scharff Dansk Erhverv.

Derfor er det også dybt problematisk, at den ledige kapacitet i den private sundhedssektor ikke bliver udnyttet bedre. Et effektivt og velfungerende sundhedsvæsen er ikke blot en fordel for patienterne, men også til gavn for erhvervslivets konkurrenceevne.
”Sunde og raske medarbejdere giver bundlinje og konkurrencekraft. Jeg er rigtig godt tilfreds med analysens resultater, for det viser den folkelige opbakning til et effektivt sundhedsvæsen. Og det er vigtigt, at vi hele tiden tilstræber et effektivt sundhedsvæsen, der kan få de danske patienter hurtigt tilbage på arbejde igen. Det er en høj prioritet for det danske erhvervsliv,” siger Jakob Scharff.

Fakta om undersøgelsen
Interresearch har spurgt:
Bør vi kunne behandles på et privathospital på det offentliges regning, hvis de offentlige sygehuse ikke kan behandle inden for fastsat tid ?
76 procent af danskerne siger ja.
15 procent siger nej.
9 procent siger ved ikke.

Undersøgelsen er gennemført af Interresearch i juni 2012 og må kun offentliggøres med henvisning til, at Interresearch har stået for dataindsamling. Der er gennemført 1249 internetbaserede interviews med et repræsentativt udsnit af den voksne danske befolkning i alderen 18 år+. For at sikre repræsentativitet er data vægtet på køn, alder, uddannelsesniveau og hvad man stemte ved seneste folketingsvalg.

Kontakt:
Chef for offentligt-privat samarbejde i Dansk Erhverv Jakob Scharff
Telefon: 33746404
Mobil: 23292191

 

Mest Læste

Annonce