Overraskende stigning i beskæftigelsen

16/9/10 8:55

Jesper Brønnum

Opsvinget er så småt ved at få fat, vurderer Dansk Erhverv på baggrund af dagens overraskende beskæftigelsestal. I andet kvartal 2010 steg antallet af beskæftigede med 45.000 personer set i forhold til 1. kvartal.

”Det er positivt nyt for samfundsøkonomien, at det voldsomme fald i beskæftigelsen, vi har oplevet siden krisens begyndelse, nu tilsyneladende er stoppet,” siger økonom i Dansk Erhverv, Bo Sandberg.

”Vi har allerede set, at ledigheden er stagneret, mens den underliggende beskæftigelse længe har haft pilen stejlt nedad. Men det kan vi måske se en ende på nu,” siger han.

Det er nu 72 procent af de 15-66-årige, der er i beskæftigelse mod 70 pct. i 1. kvartal. Netop beskæftigelsen er en bedre indikator for udviklingen på arbejdsmarkedet end den registrerede ledighed.

Opsving så småt i gang
Dagens tal viser, at opsvinget så småt er ved at få fat. Der skal dog vise sig samme tendens i mindst to kvartaler i træk, før man for alvor kan tale om en økonomisk vending.

Dansk Erhverv peger på, at en medvirkende forklaring til stigningen i 2. kvartal er, at det hårde vintervejr i 1. kvartal har medført, at der - eksempelvis i byggeriet – har været en række udskudte opgaver at tage fat på i 2. kvartal.

”Det hører med til billedet, at beskæftigelsen fortsat i 2. kvartal 2010 ligger ca. 60.000 personer under niveauet fra 2. kvartal sidste år, og at der fortsat er fald i arbejdsstyrken bl.a. i kraft af fortsat tilgang til efterlønsordningen,” siger Bo Sandberg.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.