Velkommen oprydning i regeljungle omkring udbud

Politik

01/07/2011 14:56

Jesper Brønnum

Nye regler fra Økonomi- og Erhvervsministeriet giver større fleksibilitet, når offentlige myndigheder udbyder opgaver. En yderst kærkommen forenkling af udbudsreglerne, mener Dansk Erhverv. Nu bliver det nemmere for virksomhederne at få det offentlige som kunde. Økonomi- og erhvervsministeriet har i dag offentliggjort en række nye regler, der skal gøre udbud nemmere for både den offentlige udbyder og virksomheder. Dansk Erhverv byder ændringer velkommen:

”En af de største udfordringer ved offentlig-privat samarbejde er, at det kan være utroligt ressourcekrævende for både virksomhed og myndighed. Vi ved, at ellers konkurrencedygtige virksomheder gang på gang falder på småfejl i formalia – det er dobbelt ærligt at tabe en ordre på en ubetydelig fodfejl, hvis man reelt kan tilbyde en bedre løsning,” siger velfærdspolitisk chef i Dansk Erhverv, Marie Louise Løvengreen Rasmussen.

”Derfor er denne lille regelændring mentalt vigtig for det daglige samarbejde mellem virksomheder og offentlige myndigheder,” siger hun.

”Udbudsreglerne er et nødvendigt onde for at sikre lige og fair konkurrence og for at sikre, at de bedste løsninger til prisen bliver valgt, når det offentlige køber ydelser hos det private. Men reglerne kan være tunge at arbejde med, og alt hvad der kan forsimple udbudsprocessen er kærkomment,” siger Marie Louise Løvengreen Rasmussen.
 

Mest Læste

Annonce