Avisannoncer skal give ”aktindsigt” i lærernes arbejdstid

Politik

02/4/13 8:30

Line Oxholm Thomsen

”Når vi varsler lockout for 52.000 lærere og står i en situation, hvor mere end 500.000 elever ikke kan komme i skole, så skylder vi offentligheden en forklaring på, hvorfor vi har taget dette meget alvorlige skridt. Det er baggrunden for, hvorfor man fra i dag kan finde annoncer i flere aviser, hvor KL giver ”aktindsigt” i lærernes arbejdstid.”

Sådan lyder meldingen fra Michael Ziegler, formand for KL’s Løn- og Personaleudvalg og KL’s chefforhandler ved forhandlingerne om lærerens arbejdstid, om baggrunden for, at KL fra i dag, søndag den 24. marts, indrykker faktuelle annoncer om lærernes arbejdstid i flere landsdækkende og regionale aviser.

”Der er to årsager til, hvorfor vi tyr til avisannoncer. For det første skylder vi de mange elever og forældre, der ved en konflikt kommer i klemme, en forklaring på, hvorfor vi har varslet lockout for landets lærere. For det andet kan vi ikke holde til, at vores budskaber ikke når langt nok ud i offentligheden. Vi har nu i fire måneder set på kampagner fra Danmarks Lærerforening, der er til stede overalt i det offentlige rum, og det giver en al for ensidig påvirkning. Det har vi måtte reagere på,” forklarer Michael Ziegler.
”Danmarks Lærerforening har siden midten af november kørt store kampagner med avisannoncer i landsdækkende medier, biografreklamer og store plakater ved busstoppestederne. Og det er klart, at når lærernes forening kører så massivt ud i det offentlige rum, så er vi nødt til at tage til genmæle og ligeledes forklare vores synspunkter. Lærerforeningen taler i sin kampagne om ”discountundervisning” og ”en sveder”. Det kan vi simpelthen ikke stå model til, for det passer ikke. Og derfor giver vi nu ”aktindsigt” i lærernes arbejdstid ved faktuelt at forklare, hvorfor lærernes arbejdstidsregler spænder ben for en udvikling af folkeskolen,” siger Michael Ziegler.
KL’s annoncer er baseret på fakta om lærernes arbejdstidsregler og favorable arbejdsvilkår. Annoncerne bygger på en analyse af lærernes faktiske arbejdstid, som KL gennemførte i skoleåret 2011 og 2012, hvor 14.800 lærere i 35 kommuner på 450 forskellige skoler er omfattet.
KL er klar over, at der nu vil blive spekuleret i timing, og at KL bliver beskyldt for at bruge skatteydernes kroner til at betale for annoncerne.
”Vi mener ikke, at vi kan været bekendt ikke at gøre noget. Det er en alvorlig sag, at alle landets skoler har udsigt til lockout. Og det er altså afgørende, at offentligheden har kendskab til, hvorfor vi mener, at det er nødvendigt at gå så langt. Og det er vores håb, at annoncerne medvirker til, at offentligheden selv kan tage stilling og ikke kun påvirkes ensidigt fra den ene side,” siger Michael Ziegler.
For yderligere kommentarer fra Michael Ziegler, kontakt KL’s pressekonsulent Trine Søndergaard, [email protected], tlf. 3370-3333.
Læs mere på meretidsammen.dk

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.