KL afviser DR’s konspirationsteori om ”masterplan”

Politik

18/3/13 1:02

Line Oxholm Thomsen

Det er under al kritik, at DR bringer en historie, der ikke er i overensstemmelse med det reelle forløb.

Sådan lyder meldingen fra KL’s formand Erik Nielsen efter, at DR 21Søndag i går aftes, 17. marts, bragte en historie med beskyldninger om, at KL og regeringen har lagt en fælles ”masterplan” for KL’s overenskomstforhandlinger med lærerne og regeringens udspil til en reform af folkeskolen.

”Jeg kan helt afvise, at der er en fælles masterplan. KL har forberedt vores krav til overenskomsterne gennem flere år. Vi analyserede igennem 2011 og 2012 14.800 læreres arbejdstid og skrev kronik med vores synspunkt tilbage i januar 2012. Endelig blev vores synspunkter til overenskomstforhandlingerne meldt ud med et debatoplæg i september 2012. Det har regeringen ikke indflydelse på,” siger Erik Nielsen.

KL afviste at medvirke i indslaget, fordi DR, på trods af at de blev gjort opmærksom på, at både præmis og beskrivelse af forløb var forkert, alligevel fortsatte med en vinkel, der var baseret på ”Hvad nu hvis.” Derudover havde DR allerede lavet interviews med arbejdsmarkedsforskere på baggrund af interview med formand for Danmarks Lærerforening Anders Bondo Christensen.

F.eks. er det ikke korrekt, at det var regeringens Økonomiudvalg, der i efteråret 2011 nedsatte en arbejdsgruppe, der skulle se på lærernes arbejdstidsregler. Den analyse blev besluttet mellem KL og den tidligere regering i forbindelse med kommunernes økonomiaftale for 2011. Se aftaletekst her – side 13.

DR insinuerer også, at regeringen og KL på et møde 13. november skulle have aftalt et regeringsindgreb.

”KL har selvsagt ikke planlagt efter et regeringsindgreb. Det er kun Folketinget, der kan beslutte, om der skal komme et indgreb. Vi er fuldt ud indstillet på at lade lockouten virke. Grunden til, at vi nu er i Forligsinstitutionen, er, at lærernes fagforening efter tre måneders forhandling stadig ikke ville realitetsforhandle KL’s hovedkrav om, at det fremover ikke længere skal aftales med lærerforeningen, hvordan den enkelte lærers arbejdstid skal fordeles,” siger Erik Nielsen.

Han understreger, at det er helt normal praksis for KL at mødes med regeringen omkring sager, der vedrører kommunerne. DR udlægger det som om, at det er imod den danske model, at KL og regeringen drøfter politikområder, som kommunerne har ansvar for.

”Det er der intet hverken odiøst eller usædvanligt i. Vi mødes med regeringen hver eneste uge omkring kommunale interesser. Når regeringen er på vej med en større en reform på vores område, så er det afgørende for os at blive orienteret og drøfte det med regeringen. Regeringen er selvfølgelig også interesseret i, at høre om hvorvidt KL kræver afskaffelse af arbejdstidsaften – som vi har varmet op til igennem to år. Det er der intet odiøst i, tværtimod, det er sådan KL arbejder, siger Erik Nielsen” og fortsætter:

”Der er heller intet odiøst i, at vi som arbejdsgivere – KL for folkeskolelærere og staten for undervisere i private friskoler - løbende drøfter sagen. Det gør arbejdstagersiden også i form af KTO, hvor Bondo som bekendt er formand. Og nu har KTO jo meldt sig ind i kampen ved at udsætte sin stillingtagen til KTO-forligene på det kommunale og regionale område, der dækker en halv million offentligt ansatte,” siger Erik Nielsen. 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.