Kristian Wendelboe, administerende direktør i KL
Kristian Wendelboe, administerende direktør i KL

KL: Færre regler kan føre til øget produktivitet

Politik

09/9/13 3:01

Line Oxholm Thomsen

KL er enig med Produktivitetskommissionen i, at der er behov for omfattende forenklinger af de statslige regler og proceskrav. I stedet skal der fokus på resultater, hvis produktiviteten skal øges i den offentlige sektor.

Det siger KL’s adm. direktør Kristian Wendelboe i en kommentar til den seneste rapport fra regeringens Produktivitetskommission.

”Kommunerne vil gerne måles på, hvor godt de løser deres opgaver, men det kræver regelforenkling og politiske frihedsgrader til, at kommunalpolitikerne kan omstille de offentlige serviceløsninger,” siger Kristian Wendelboe.

Han peger på, at kommunerne over de seneste år har effektiviseret for om-kring 6,5 milliarder kroner.

”Hvis disse effektiviseringer skal fortsætte, er det vigtigt, at regeringen afskaffer de detaljerede proces- og dokumentationskrav, som æder én time af arbejdstiden hver dag og dermed reducerer medarbejderens tid til kerneopgaven,” siger Kristian Wendelboe.

Ros til overenskomst-tanker

KL hilser det velkomment, at Produktivitetskommissionen anbefaler bredere og mere rammeprægede overenskomster for større grupper af ansatte, mere lokal løndannelse, mere plads til ledelse og opkvalificering og fortsat kompetenceudvikling af medarbejderne.

”Det er anbefalinger, der flugter fint med KL’s arbejdsgiverpolitik, som fokuserer på effektivitet og produktivitet, lokal handlefrihed, øget ledelses-rum og dygtig og engageret arbejdskraft,” siger Kristian Wendelboe.

Undren over udvalgs-forslag

Han undrer sig til gengæld over, at Produktivitetskommissionen anbefaler en evaluering af udvalgsstyreformen i kommunerne.

”Det er meget svært at læse ud af rapporten, hvad der er grundlaget for kritikken af udvalgsstyreformen. Og kommissionen forholder sig ikke til, hvad alternativet skulle være”.

”Det virker, som om man overser, at kommunernes udvalg er et væsentligt fundament for den politiske styring af velfærdsområderne og dermed grundlaget for de seneste års markante omstillinger og omstillinger,” siger Kristian Wendelboe

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.