KL: Kommunegrænse er ikke skyld i forskelle i ledighed

13/3/12 10:58

Line Oxholm Thomsen

Det er en myte, når fagbevægelsen siger, at kommunegrænsen afgør, hvor længe du går ledig. Forskellen på ledighedslængden er den samme nu, som den var før kommunerne fik opgaven. Det viser en ny KL-analyse. Læs også: Fagbevægelsen vil lægge jobcentre i graven

Analysen viser, at forskellen på, hvor hurtigt ledige i forskellige kommuner kommer i arbejde, er nogenlunde den samme, som da beskæftigelsesopgaven lå i det statslige AF-system.

”Tallene tyder på, at forskellene på, hvor let det er at komme i arbejde, skyldes andre forhold end den kommunale indsats. Der kan være mange gode grunde til, at det nogle steder er lettere at komme hurtigt i arbejde end andre. Det handler blandt andet om, at der er store forskelle på arbejdsstyrken og på erhvervsstrukturen i de forskellige kommuner”, siger Erik Nielsen, formand for KL’s Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg.

Læs også: Vi foretrækker kommunale jobcentre

Analysen fra KL sammenligner bruttoledigheden for personer på dagpenge i 2005, 2008 og 2011. Tallene viser, at forskellen mellem, hvor længe der går, før de ledige kommer i arbejde, faktisk er faldet en smule, efter kommunerne fik opgaven.

I 2005 hvor staten i form af AF havde opgaven, var forskellen/variansen 2,4 uger. I 2008 hvor staten fortsat havde opgaven, men fysisk var flyttet sammen med kommunernes jobcentre, var variansen 2,6 uger. Og i 2011 hvor kommunerne har opgaven, er den 2,1 uger. Variansen betyder hvor meget højeste eller laveste ledighedslængde afviger fra gennemsnittet. Alle tallene er for de nye kommuner, også de tal der stammer fra før, kommunerne blev lagt sammen.

”Forskellen ligger stabilt lavt, og hvis man skal tale om en tendens, er det faktisk, at forskellen er faldet. Det er ganske tilfredsstillende, og det bekræfter, at kommunen løser opgaven tilfredsstillende,” siger Erik Nielsen

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.