KL: Samme regulering af vederlag til kommunalpolitikere som til MF’ere

Politik

20/6/12 9:14

Line Oxholm Thomsen

Når Folketingets medlemmer kan bevilge sig selv en bedre regulering af deres løn, burde de også være lydhøre over for kommunalpolitikeres rimelige ønske om en bedre regulering af deres vederlag. Det siger KL’s formand, Erik Nielsen, i en kommentar til, at Folketinget netop har vedtaget en ny og gunstigere regulering af deres egen lønudvikling.

”KL har længe efterlyst, at der bliver kigget på vederlaget til kommunalpolitikere. Blandt andet fordi vi med kommunalreformen fik et meget større ansvar, uden at vederlaget af den grund blev hævet, og fordi reguleringen i dag ikke følger med lønudviklingen,” siger Erik Nielsen.

”Jeg kan konstatere, at hver gang KL rejser diskussionen, får vi at vide af skiftende regeringer, at tiden ikke er den rigtige. Nu får Folketingets medlemmer en forbedring af deres egen lønregulering. Så vil det være naturligt, hvis de i samme åndedrag også er parat til at kigge på kommunalpolitikeres vederlag,” mener KL’s formand.
 

Problemet er, at vederlaget til kommunalpolitikere ikke reguleres i takt med den almindelige lønudvikling, men efter en statslig reguleringssats, som er væsentligt mindre – faktisk så beskeden, at vederlaget siden 1997 ikke engang er fulgt med priserne

”Jeg vil gerne understrege: Det skal ikke gøres til et fuldtidsjob at være kommunalpolitiker. Men hvis vi vil tiltrække dygtige folk til det kommunalpolitiske arbejde, skal der også gives et rimeligt vederlag. Hvis vi kan få den samme, løbende regulering, som Folketinget netop har bevilget sig selv, vil det være fint,” siger Erik Nielsen.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.