Kommunerne parat til højere anlægsniveau

Politik

03/6/13 7:30

Line Oxholm Thomsen

”Jeg synes, det er interessant, at vismændene i lyset af konjunkturerne og de sunde offentlige finanser finder, at finanspolitikken bør lempes på den korte bane. Jeg kan dog samtidig konstatere, at regeringen ikke deler denne opfattelse”. Det siger de kommunale parters repræsentant i Det Økonomiske Råd, KL’s administrerende direktør Kristian Wendelboe, i en kommentar til den netop offentliggjorte vismandsrapport.

”Hvis regeringen og Folketinget skulle ønske det, er kommunerne parat til at bidrage til den økonomiske vækst med et højere investeringsniveau,” siger Kristian Wendelboe

”Kommunerne har et stort investeringsbehov, hvis vi skal sikre moderne rammer om den borgernære service, effektivisere vores drift og satse på udvikling af velfærdsteknologi.”

”KL har allerede en forståelse med regeringen om anlægsniveauet for 2014, men vi mener, det er fornuftigt med sigtelinjer for de kommunale anlægsbudgetter også i årene derefter, så vi kan planlægge inden for rammerne, og undgår stop-go politik,” siger Kristian Wendelboe.

Han hæfter sig desuden ved, at vismændene forudser en stor tilgang til seniorjob i den kommende tid.

”Det er en stor udfordring at finde job til de mange seniorer, når de skal have job på ordinære vilkår og til overenskomstmæssig løn, samtidig med at de ikke må erstatte ordinære job i kommunen. KL mener derfor, at staten, regionerne og de private arbejdsgivere også må tage et medansvar,” siger Kristian Wendelboe.

Yderligere oplysninger i KL hos pressechef Jonas Heltberg, 3370-3333, [email protected]
 

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce