Kommunerne parat til højere anlægsniveau

Politik

03/6/13 7:30

Line Oxholm Thomsen

”Jeg synes, det er interessant, at vismændene i lyset af konjunkturerne og de sunde offentlige finanser finder, at finanspolitikken bør lempes på den korte bane. Jeg kan dog samtidig konstatere, at regeringen ikke deler denne opfattelse”. Det siger de kommunale parters repræsentant i Det Økonomiske Råd, KL’s administrerende direktør Kristian Wendelboe, i en kommentar til den netop offentliggjorte vismandsrapport.

”Hvis regeringen og Folketinget skulle ønske det, er kommunerne parat til at bidrage til den økonomiske vækst med et højere investeringsniveau,” siger Kristian Wendelboe

”Kommunerne har et stort investeringsbehov, hvis vi skal sikre moderne rammer om den borgernære service, effektivisere vores drift og satse på udvikling af velfærdsteknologi.”

”KL har allerede en forståelse med regeringen om anlægsniveauet for 2014, men vi mener, det er fornuftigt med sigtelinjer for de kommunale anlægsbudgetter også i årene derefter, så vi kan planlægge inden for rammerne, og undgår stop-go politik,” siger Kristian Wendelboe.

Han hæfter sig desuden ved, at vismændene forudser en stor tilgang til seniorjob i den kommende tid.

”Det er en stor udfordring at finde job til de mange seniorer, når de skal have job på ordinære vilkår og til overenskomstmæssig løn, samtidig med at de ikke må erstatte ordinære job i kommunen. KL mener derfor, at staten, regionerne og de private arbejdsgivere også må tage et medansvar,” siger Kristian Wendelboe.

Yderligere oplysninger i KL hos pressechef Jonas Heltberg, 3370-3333, [email protected]
 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.