Krise i økonomiforhandlingerne mellem regeringen og KL

08/6/12 9:58

Line Oxholm Thomsen

”Regeringen og KL er alt for langt fra hinanden til, at vi kan se en løsning for os.” Sådan lyder den kontante melding fra KL’s formand Erik Nielsen i en kommentar til den krise, der er opstået i forhandlingerne mellem KL og regeringen om kommunernes økonomi for næste år.

KL’s bestyrelse er indkaldt til krisemøde sidst på formiddagen i dag. Her skal bestyrelsen drøfte, om der er veje ud af den hårdknude, som forhandlingerne lige nu er i.

”Regeringens klare budskab er, at kickstarten har været så dyr, at der ikke er råd til at opretholde den tidligere regerings genopretningsplan i kommunerne. Hvis vi skal overholde EU-henstillingen, så betyder det, at kommunernes udgifter skal markant ned i forhold til det, der ligger i budgetterne,” siger Erik Nielsen.

Kommunerne budgetterede i 2012 med 2,5 milliarder kroner mindre på serviceudgifter, end hvad der var muligt ifølge aftalen med regeringen. Til gengæld lå kommunernes anlægsinvesteringer på 5 milliarder kroner mere end aftalt.

”Regeringens klare signal er, at der hverken er råd til at opretholde de forudsætninger om serviceudgifter eller investeringer, der lå for 2013 i genopretningsplanen. Det er et tydeligt signal om nye stramninger i de offentlige finanser,” siger Erik Nielsen.

”Kommunerne har foretaget en hård økonomisk opbremsning de senere år. Med de signaler vi møder fra regeringen, så vil der fortsat komme hårde tilpasninger på skoler, daginstitutioner og ældre. Regeringen kræver minimumsnormeringer i børnehaver med den ene hånd og skærer i servicerammen til kommunerne med den anden,” siger Erik Nielsen.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.