Midtjylland går sammen om senhjerneskade-uddannelse

Velfærd

11/1/13 11:17

Line Oxholm Thomsen

Godt 350 medarbejdere fra de 19 midtjyske kommuner vil i de kommende 2½ år blive uddannet i at arbejde med borgere med erhvervet hjerneskade og i koordinering af deres komplekse rehabiliteringssager.

Det sker som led i kommunernes fælles bestræbelser på at sikre den bedst mulige indsats for borgere med behov for genoptræning efter fx en hjerneskade. Projektet er støttet af en pulje i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse med 2,2 mio. kr.

Alle kommuner i landet har kunnet søge støtte, og mange har fået til egne projekter. De midtjyske kommuner er de eneste, der også har fået støtte til et fælles projekt. KKR Midtjyllands formand Anders G. Christensen kalder det fælles uddannelsesprojekt for ”lidt af en milepæl”, både når det kommer til yderligere at løfte indsatsen på området for borgere med en senhjerneskade, og når det kommer til at se gevinsten af, at kommunerne arbejder sammen.

”Siden kommunalreformen, hvor kommunerne har overtaget opgaver fra regionen, har kommunerne hver især og sammen arbejdet med nyspecialisering på området, til gavn for borgerne, der nu kan få en bedre og sammenhængende indsats i deres eget nærmiljø. Projektet her er det seneste fælles skridt på vejen mod yderligere at styrke kommunernes muskelkraft på senhjerneskadeområdet,” siger Anders G. Christensen.

De 19 kommuners samarbejde stopper imidlertid ikke her. I 2013 igangsættes yderligere et fælles projekt, der har til formål at understøtte kommunerne – f.eks. via videokonferencer eller anden teknologi - i de særligt vanskelige sager på hjerneskadeområdet. Understøttelsen kan f.eks. ske fra et team på Hammel Neurocenter, men også andre vidensmiljøer kan være relevante at inddrage i projektet. Dette projekt er støttet med 0.8 mio. kr. fra den centrale pulje.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.