På vej mod nye samarbejder

05/12/12 11:53

Line Oxholm Thomsen

Regioner og kommuner har en fælles interesse i at sikre effektive patientforløb og bruge pengene rigtigt, men det kræver en kulturændring, understreger formændene for KL og Danske Regioner forud for dagens SundhedsCamp.

Kommuner og regioner deler et ønske om at forbedre samarbejdet på sundhedsområdet. Løsningerne skal tage udgangspunkt i borgerens behov og ressourcer og ikke i sundhedsvæsenets behov. Fokus skal være på, at borgeren modtager den bedst mulige kvalitet i tilbuddet, uanset hvor og hvornår det foregår. Samtidig skal der være respekt og forståelse af hinandens fagligheder på tværs af hele sundhedsvæsenet.

Hidtil har vejene til at nå målene ikke altid peget i samme retning, men i dag tager KL og Danske Regioner et historisk skridt mod et bedre samarbejde om patienterne. Gennem et døgn skal kommunal- og regionspolitikere sammen med patientorganisationer, faglige organisationer og embedsfolk forsøge at nå hinanden og formulere fælles strategier for et fremtidigt sammenhængende sundhedsvæsen.

”Der er brug for nye løsninger, når det gælder de borgere, vi er fælles om. Der er tale om borgere, som både har deres gang i det kommunale og det regionale sundhedsvæsen, og som kræver en særlig koordineret indsats: De ældre medicinske patienter, kronikere og multisyge, samt personer med en psykisk sygdom,” siger Bent Hansen, formand for Danske Regioner.

Regioner og kommuner har allerede masser af samarbejdsprojekter rundt omkring i landet. Her viser erfaringerne, at der er et stort potentiale i at nedbryde organisatoriske grænser, kulturer og fordomme og arbejde for at skabe en fælles identitet.

”Opfordringen fra os, før startskuddet lyder, går derfor også på at tænke ud af boksen og at bryde med vanetænkningen. Vi skal kaste os ud i at udvikle løsninger, som måske er helt anderledes end noget, vi har set før, men som kan vise sig rigtig virkningsfulde. Vi skal i højere grad tænke i borgerens ressourcer og tænke en tidligt indsats ind, så vi undgår uhensigtsmæssige indlæggelser,” siger Erik Nielsen, formand for KL.

KL og Danske Regioners SundhedsCamp starter onsdag den 5. december klokken 12 og slutter torsdag den 6. december, hvor campens arbejdsgrupper vil præsentere deres fælles samarbejdsstrategier.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.