Ny regering: Jeg ser frem til samarbejdet om ernæring

Politik

29/11/2016 15:54

Ny regering, nyt grundlag – og lidt mere fokus på ernæring. Det er glædeligt, men der er også grund til bekymring. For er innovation blot et pænt ord for en spareøvelse i den offentlige sektor?

"God og sund ernæring".

Sådan har den nye regering lanceret et stort projekt, der på tværs af hele fem ministerier, skal oplyse og understøtte danskerne i at ”tage bedre vare på eget liv i forhold til sundhed og ernæring”, som det hedder i det spritnye regeringsgrundlag. Og det er ikke en dum idé.

For det er svært at være utilfreds med, at regeringen har fået øjne op for, hvad god og korrekt ernæring kan bidrage til af sundhed og trivsel for danskerne. Jeg ser frem til at samarbejde med regeringen om den her indsats – og især til, at vi kan se resultaterne. Jeg vil samtidig benytte lejligheden til at takke nu tidligere sundheds- og ældreminister, Sophie Løhde (V) for et godt og tæt samarbejde - og byde velkommen til de to nye, sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) og ældreminister Thyra Frank (LA).

Er innovation blot et pænt ord for en spareøvelse?
Vi har stadig masser at gøre, når det glæder kampen mod underernæring, og når det gælder om at integrere kost og ernæring i endnu højere grad i de offentlige tilbud. Det gælder ikke kun på sundheds- og socialområdet, men også i vores skoler og daginstitutioner. Vi er klar til at løfte opgaverne.

Det er dog også med lidt bekymring, at jeg læser regeringsgrundlaget. Jeg er bekymret for, om innovation bare et pænt ord for udlicitering og for, at loftet over væksten i den offentlige sektor, er en reel spareøvelse. Vi står med en masse dygtige medarbejdere, der knokler for at få enderne til at mødes. De skaber dagligt værdi for enkelte borgere og for vores samfund som helhed. Det er som om, politikerne ikke forstår, hvor stort presset er. De skruer mere og mere ned på mulighederne for at gøre sit arbejde fagligt tilfredsstillende og levere gode tilbud og løsninger for borgerne. Vi har massive problemer med stress og et hårdt fysisk og psykisk arbejdsmiljø.

Så jeg håber, at regeringen mener det, når de siger, at de vil være regering for alle danskere – for vi har alle brug for, at regeringen passer på den offentlige sektor.

FAKTA: Det står der om ernæring i regeringsgrundlaget

God og sund ernæring

Regeringen vil fremme borgernes sundhed. God og sund ernæring er centralt for det gode og sunde liv. Livsstilsbetingede sygdomme koster hvert år mange danske liv. Regeringen vil på tværs af fødevare-, sundheds-, ældre-, undervisnings- og socialområdet iværksætte en målrettet indsats, der gennem oplysning skal understøtte danskerne i at tage bedre vare på eget liv i forhold til sundhed og ernæring.

Mest Læste

Annonce