Politiske besparelser får konsekvenser

Uddannelse

19/11/2018 13:17

KVUC

Besparelser betyder, at KVUC i perioden 2016-2021 vil rammes af nedskæringer på ca. 65 mio. kr. KVUC har som konsekvens varslet afskedigelse af 27 medarbejdere. Rektor opfordrer til særlig politisk bevågenhed omkring uddannelsernes kvalitet i de kommende år.

Regeringens besparelser på uddannelser gør, at KVUC skal prioritere benhårdt for at opretholde den nødvendige kvalitet. En prioritering som efterhånden rammer både undervisning og udvikling.

KVUC bliver som øvrige statslige uddannelsesinstitutioner pålagt et fast årligt sparekrav på to procent. Det såkaldte ”omprioriteringsbidrag”.

Læs også: "Tvungen fjernundervisning er politisk benspænd for unges uddannelse og dyrt for samfundet"

Derudover har fjernundervisningen været underlagt en omfattende besparelse, og den kommende finanslov lægger op til store besparelser på de gymnasiale suppleringskurser.

Voksenuddannelse deler viden - læs om KVUC

Københavns Voksenuddannelsescenter deler viden og erfaringer på DenOffentlige.

Læs flere af deres historier og cases her

 - ”På den baggrund har vi desværre set os nødsaget til at varsle 27 medarbejdere afskediget, ligesom vi er fuld gang med at gennemføre strukturændringer og vurdere effektiviseringsmuligheder”, fortæller KVUC’s rektor Anita Lindquist Henriksen.

Anita Lindquist Henriksen vil fortsat opfordre politikerne til at droppe de årlige besparelser på to procent:

Mødet med vores undervisningsmiljø er med til at ændre livsbanen for mange unge og voksne, der af den ene eller anden grund ikke er gået den snorlige vej fra folkeskole til ungdomsuddannelse og videre mod uddannelse og beskæftigelse. Jeg er bange for, at politikerne tænker for kortsigtet. Besparelserne kan blive dyre på den lange bane. Jeg oplever en helt speciel puls og nerve på KVUC. Den skal vi holde i live”.

Læs også: Elevformand til ny KVUC-rektor: Husk os, her bliver vi mødt med respekt

Anita Lindquist Henriksen pointerer, at både ledelse og medarbejdere på KVUC er meget optaget af fortsat at sikre høj kvalitet i KVUC’s uddannelser ud fra de givne økonomiske rammer. Hun opfordrer i den sammenhæng også til en særlig bevågenhed fra politisk side i de kommende år:

At få kursister til at yde deres bedste kræver dedikerede, dygtige lærere, som møder kursisterne i øjenhøjde og tager afsæt i, hvor den enkelte er både fagligt og personligt. Nogle kan have behov for ekstra vejledning, for studieværksted eller for en mentor. Uddannelsestilbud, som er fleksible og sikrer, at alle har adgang til uddannelse, bør styrkes - ikke svækkes”.

Mediefællesskabet DenOffentlige

DenOffentlige bliver skabt sammen med dig, der tager medansvar for samfundets udvikling. Vi kalder os for et mediefællesskab og du kan være med. Bliv medlem af fællesskabet og vær med til at præge samfundets udvikling gennem debat, videndeling, cases og nyheder. Kontakt os for at høre mere.

Du kan læse endnu mere om hvordan vi virker her.

Sidste år havde KVUC fornøjelsen af at dimittere omkring 470 HF-studenter. De blev ikke alene studenter, de fik også nogle af landets højeste karaktergennemsnit på HF. Det er vi stolte af på KVUC. Et resultat, vi kom i mål med, fordi vores kursister tilbydes uddannelsesforløb, som giver dem muligheden for at realisere deres potentialer på en optimal måde”.

Læs også: Ny rektor til politikerne: Uddannelse er en klog investering

Anita Lindquist Henriksen er bekymret for konsekvensen af de varslede besparelser på gymnasiale suppleringskurser. Hendes vurdering er, at besparelserne på landsplan vil ramme ca. 2000 unge, der får sværere ved at bestå de suppleringskurser, de behøver, for at få adgang til en videregående uddannelse.

Hun mener, at uddannelse bør ses som en samfundsmæssig investering, fordi institutioner som KVUC bidrager til at give flere unge og voksne muligheden for at komme tættere på uddannelse og arbejdsmarkedet. En investering, der styrker vækst og udvikling.

Mest Læste

Annonce