Ny uddannelse i ledelse af skoler på det specialiserede område

Velfærd

09/05/2016 11:05

LOS - Landsorganisationen for sociale tilbud

LOS har i godt og konstruktivt samarbejde med University College Sjælland (UCSJ) over det sidste år arbejdet målrettet for at etablere en uddannelse, der er specielt rettet mod skoleledelse på det specialiserede område.

Det har længe været LOS’ ambition at få etableret en skolelederuddannelse, der tager udgangspunkt i de problemstillinger man står i, når man er leder af forskellige typer af skoletilbud, der varetager anbragte børns og unges læring.

LOS er udgiver på DenOffentlige

LOS - Landsorganisationen for sociale tilbud - deler viden og erfaringer på DenOffentlige.

Læs mere fra LOS lige her.

 

 

Deltagerne vil i forløbet udvikle og træne deres færdigheder i at lede samarbejdet med medarbejderne, så der sættes fokus på at dokumentere og formidle progression i forhold til kerneydelsen børnenes og de unges læring

Uddannelsen er målrettet de konkrete ledelsesmæssige opgaver, virksomhederne står overfor. Deltagerne arbejder således på uddannelsen med de ledelsesopgaver, som de under alle omstændigheder skulle have løst - blot på et mere kvalificeret grundlag og med sparring og inspiration fra undervisere og de øvrige deltagere.

Deltagerne får en kompetencegivende lederuddannelse på diplomniveau, der sætter en i stand til at arbejde professionelt med komplicerede strategiske og organisatoriske problemstillinger.

Kort om uddannelsen

Uddannelsen indeholder en lang række elementer omkring ledelsens mange facetter: Professionelt lederskab, Styring og strategi, Ledelse i skolens professionelle kultur og meget andet. Dertil er der en række elementer, der ikke er indeholdt i en normal standarddiplomlederuddannelse. Det drejer sig om:

- Faglige minimoduler ved uddannelsesstart

- Toningen af undervisningen til de sociale tilbud

* Netværk og sparringsmuligheder med ligesindede kolleger

- Et mere tidseffektivt forløb - 12-12 modulerne optimerer studierne i en travl lederhverdag (på et standardforløb er undervisningen typisk placeret over 5 hele undervisningsdage)

- Mulighed for facilitering af ledernetværk og individuel coaching - støtter og forankrer læringen fra moduler og litteraturlæsning

Uddannelsen er en fleksibel deltidsuddannelse på bachelorniveau og tilbydes i samarbejde med University College Sjælland, der som den eneste professionshøjskole i Danmark er institutionsakkrediteret af Undervisningsministeriet.

Uddannelsens omfang svarer til en halv diplomlederuddannelse. Når uddannelsen er gennemført, mangler der således kun det afsluttende afgangsprojekt samt 3 moduler. Fjernundervisning vil være en mulighed for nogle af aktiviteterne på uddannelsen.

Mest Læste

Annonce