Ortopædiske sko/fodtøj hjælper mange med smerter

Mange danskere lider af smerter, dårlig mobilitet eller vanskelige fødder. Derfor får ortopædkirurgiske afdelinger rundt omkring i landet mange henvisninger netop med henblik på at få dokumentation for, at der er behov for sko, indlæg og tilskud dertil. Det er nemlig blevet påvist, at en optimering af sko og fodtøj kan fjerne mange smerter, der er forbundet med vanskellige fødder.

Kroniske sygdomme såsom leddegigt, sukkersyge, nervelidelser og knogleskørhed kan alle være årsager til, at ortopædiske sko kan være nødvendige. Her går skoen ind og tilfører særlig støtte og aflastning, hvilket skaber en bedre mobilitet i hverdagen. Flere oplever altså en forbedret og mere behagelig hverdag ved brug af ortopædiske sko. Ortopædisk fodtøj kan ligeledes virke forebyggende overfor eventuelle gener og skader i fødderne. 
 
Bevilling af tilskud eller tag kontakt selv  
Det er muligt at få bevilling af tilskud i henhold til serviceloven i forbindelse med sko og indlæg. Her skal egen praktiserende læge kontaktes, hvorefter patienten henvises til kommunen eller en bandagist. Det er dog langt fra alle, der får bevilliget tilskuddet, da en stor del af ansøgerne ikke er berettiget til tilskuddet. 
 
Uanset om patienten bliver berettiget eller ej, er der gode muligheder for at få ortopædiske sko. Senzone har i 55 år hjulpet tonsvis af danskere til at opnå en mere mobil hverdag via ortopædisk fodtøj. Her tilpasses fodtøjet præcis efter kunden, hvilket i sidste ende skaber de mest optimale og komfortable sko. Designet er moderne, og de brugte materialer er af høj standard. Kontakt Senzone, hvis du lider af smerter i fødderne og ønsker en optimeret hverdag. 
 
Hælspore skaber mange problemer
Mange fodspecialister oplever at blive kontaktet er patienter, der lider af hælspore. Faktisk proklameres hælspore efterhånden for at være en folkesygdom i Danmark, og dette skyldes især danskernes nye livsstil. En inaktiv hverdag, dårlig kost og for lidt motion er alle sammen ting, som er med til at øge risikoen for at få hælspore. Dog lider mange sportsfolk også af hælspore – selv om de dyrker sport i timevis. Det er altså en tilstand, som alle kan blive påvirket af. 
 
Hælspore kommer af en betændelse i hulfodsscenen, som ikke bliver behandlet. Hulfodsscenen er den sene, der løber under foden fra hælen til tæerne. Behandles denne betændelse ikke, vil den udvikle sig til en hælspore. Fås hælsporen oplever størstedelen, at de må melde sig syg fra arbejdet, have følelsen af at være invaliderende samt få forringet livskvalitet. 
 
Behandlinger af hælspore
Der findes flere måder, hvorpå hælspore kan behandles. Især indlægssåler og hælsporeindlæg er behjælpelige. Derudover er K4-laser, fascitis plantaris-strømper, schock wave terapi, kineso-taping mm. også gode behandlingsmuligheder. Ortopædiske sko er altså også en hjælpende beklædningsdel, som kan være med til at give en forbedret livskvalitet. 
 
Hælspore kan forebygges ved at bruge sko med god stødabsorption, undgåelse af overvægt samt udstræk af baglår og lægge efter løb. Derudover er det vigtigt at vælge sko, som giver foden optimal støtte og passer foden samt hælen. Dette er gode forbehold at tage sig, hvis man ønsker at passe bedst muligt på sine fødder og dermed også sit helbred.
 
Kommercielt indhold på DenOffentlige.dk DenOffentlige er et uafhængigt og samskabt medie. ...
Aktivitet: Artikler: 27

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer