Statsforvaltningens årsrapport 2012

Over 100.000 børnesager fejlbehandlet

Det sker hele tiden, hver dag - og mange gange om dagen. Og det er børnene, det går ud over! Foreningen Far anslår, at over 100.000 børnesager gennem de seneste 10 år kan være fejlbehandlet af myndighederne.

Sjusket forvaltning, kønsdiskriminering og jura der opfordrer til manipulation. En kafkask proces, hvor behandlingstiden hos Statsforvaltningen i sig selv bliver et element i afgørelsen.
 
Danmarks praksis i skilsmissesager strider mod både dansk og international lov - og med store menneskelige omkostninger! Radio24syv har i en længere periode haft fokus på skilsmisse-Danmark og er gået Statsforvaltningen i bedene - det er der kommet denne dokumentar ud af. Tilrettelæggelse og klip: Mette Kathrine Larsen og Kristian Danholm. Mix og musik: Kim G.
 
 
 


Foreningen Far tæller fejl per barn, da vi finder det er bedst for barnet. Kun ved at finde og tælle fejlene hvergang de sker, kan vi identificere mønstre, lærer af det og sikre, at det aldrig sker igen.

Statsforvaltningen nedtoner i Danmark statistikkerne og problemstillingerne overfor politikerne, medierne og borgerne ved kun, at oplyse visse sagstyper uden helhedsorientering for familien.

Statsforvaltningen tæller samtidig afgørelser med flere børn som én sag og mener ikke selv de begår mange fejl.

Dette står i skærende kontrast til de 125.000 henvendelser om vejledning Foreningen Far har hvert år samtidig med, at Statsforvaltningen selv for nyligt har oplyst, at man aktuelt har 70-80% nye medarbejdere og medarbejdere under oplæring.

Pressen har i samarbejde med Foreningen Far dokumenteret telefonkøer på 50-100 personer dagligt og meldingerne fra forældrene er ventetider på 3 måneder til 2 år fra start til slut i skilsmissesager samt grove fejl, forskelsbehandling og manglende retssikkerhed imodstrid med dansk og international lovgivning.

Foreningen Far finder, at vi er meget venlige når vi nævner over 100.000 børnesager kan være fejlbehandlet det seneste årti i større eller mindre grad ved Statsforvaltningen, ankestyrelse, kommunerne og domstolene. 

Det fremgår af Statsforvaltningens årsrapport, at man alene i 2012 tog 124.746 afgørelser indenfor familieretten. Et tal der skal ganges med det gennemsnitlige antal børn i familierne, ganges med den gennemsnitlige fejlrate per sag, som er langt større end de fleste tror, samt ganges med 10 år.
Foreningen Far på DenOffentlige.dk Foreningen Far er en frivillig organisation med ca. 40 års erfaring på familieområdet. Foreningen har landsdækkende rådgivningscentre, telefonrådgivning og deltager aktivt i den politiske debat og...
Aktivitet: Artikler: 30 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 24.12.13 Niels
  Statestik

  Det er pudsigt som Syd marker sig her.
  Gad godt at de demografien bag og frekvensen. Det ligner at Syd udmærker sig i sagerne!!!!

 • 24.12.13 Niels
  Statsamt.

  Jeg kan kun genkende dette fra min/vores sag. Nu har jeg mistet begge drenge efter 7 år med 50/50
  Psykisk syg mor. Køn og målrettet. Kørte og kører rundt med alle. De brune dådyrøjne kan ingen stå for!! Heller ikke jeg dengang!!! Kæresten var skizofren og ansat i det offentlige. Venner i Politiet hjalp med et tilhold. Jeg misunder de kvinder for deres evner. Jeg besidder ikke disse egenskaber. Jeg har taget beslutningen og forlader Danmark.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også