Her er det et Lejerbo byggeri i Aalborg. Foto: Lejerbo

Over 4000 nye ungdomsboliger på få år: Aalborg giver boliggaranti til studerende

Mange studerende står i dag og mangler en bolig til studiestart, men modsat København og Århus er det nemt at få en studiebolig i Aalborg.

For at tage godt imod de mange nye studerende har Aalborg Kommune gennem mange år haft ”Tag over hovedet garanti”. Det betyder, at unge, der er skrevet på venteliste, og som ikke har fundet en bolig til studiestart, bliver tilbudt midlertidig indkvartering på Vandrerhjemmet. Ordningen er permanent til midt november, og erfaringen fra de sidste mange år viser, at de sidste typisk har fundet permanent bolig til 1. november. 


Borgmester Thomas Kastrup-Larsen har stort fokus på de mange nye ungdomsboliger i Aalborg: 

- "Det er vigtigt, at vi tager de unge seriøst. Det er et stort spring for en ung at flytte til en ny by for at tage en uddannelse. Derfor skal vi også gøre alt, hvad vi kan, for at sikre, at de kan få en god bolig til en anstændig pris. Derfor har vi satset så massivt på at bygge mange ungdomsboliger i Aalborg Kommune. Vi er slet ikke færdige med at bygge nye ungdomsboliger i Aalborg. Mange er allerede planlagt og pengene bevilget, herudover tror jeg, at vi kommer til at bygge endnu flere i fremtiden."

Der er siden 2010 bygget 4.198 almene ungdomsboliger i Aalborg, og flere er på vej. 

Op til studiestart 1. september 2016 er 342 nye ungdomsboliger klar til indflytning, ca. 400 forventes klar til 1. februar 2017 mens yderligere ca. 400 er under planlægning. Ungdomsboligerne er typisk på 50 m2 til en månedlig husleje på 3.800 – 4.000 kr. De har en god beliggenhed – enten centralt i Aalborg eller tæt på uddannelsesinstitutionerne som Aalborg Universitet eller UCN. 

Emneord: Ungdomsboliger, Aalborg Komnune, Boliggaranti, Studerende, Uge 31
Aalborg Kommune på DenOffentlige.dk Aalborg Kommune
Aktivitet: Artikler: 74 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også