Over 60 procent af bandemedlemmer var på kontanthjælp i 2016

Nye tal fra Rigspolitiet viser, at 6 ud af 10 bandemedlemmer fik kontanthjælp i løbet af sidste år. DF vil nu nægte dem kontanthjælp.

Over 60 procent af landets bandemedlemmer kunne sidste år supplere deres kriminelle aktiviteter med kontanthjælp fra kommunen.

Det viser tal, som Radio24syv har aktindsigt i hos Rigspolitiet, der via SKAT nu kan oplyse, at 63 procent af de bandemedlemmer, som per. 1. maj 2017 var registreret i politiets særlige banderegister, modtog kontanthjælp i løbet af 2016.

Der er udelukkende tale om bandemedlemmer, og rockere er derfor sorteret fra i opgørelsen.


Helt præcist drejer det sig om 228 bandemedlemmer, som i løbet af sidste år hævede kontanthjælp hos kommunen, og ifølge Dansk Folkepartis udlændingeordfører Martin Henriksen er det “vanvid”, at bandemedlemmer sideløbende med deres kriminelle aktiviteter kan modtage understøttelse.

“Jeg synes, at tallet er ekstremt, og det er bekymrende, at kommunerne ikke har været gode nok til at tage noget af deres kontanthjælp eller sat stolen for døren, for man skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet, hvis man ønsker at modtage kontanthjælp, og det er jo svært at påstå, at man gør det, hvis man har gang i forskellige former for kriminelle aktiviteter,” siger Martin Henriksen, der især langer ud efter Københavns Kommune, som sidste år har udbetalt kontanthjælp til ca. 50 bandemedlemmer.

Han foreslår derfor, at personer, der optræder i politiets banderegister, nægtes kontanthjælp.

“Vi foreslår fra Dansk Folkepartis side, at man indfører en regel i lovgivningen, som skærer det ud i pap, at hvis man er aktiv bandemedlem, så kan man ikke modtage eksempelvis kontanthjælp - det må være hovedreglen,” siger Martin Henriksen til Radio24syv og pointerer, at man skal miste kontanthjælpen alene, fordi man står opført i banderegistret.

Det fremgår ikke af tallene fra Rigspolitiet, hvor længe bandemedlemmerne har været på kontanthjælp, eller hvor meget de har fået udbetalt.

Derudover oplyser Rigspolitiet til Radio24syv, at der i 2016 også blev udbetalt SU til 47 bandemedlemmer samt dagpenge og pension til 31 personer.

Sammenlagt modtog 261 bandemedlemmer ud af de 358 personer, der 1. maj 2017 var registreret i banderegistret, én eller flere former for offentlig forsørgelse, hvilken svarer til næsten 73 procent.

 

FAKTA: Tal fra Rigspolitiet, som Radio24syv har indsigt i:

Per. 1. maj 2017 var der registreret 358 bandemedlemmer i Politiets Efterforskningsstøtte Database (PED).

261 af bandemedlemmerne modtog en eller flere former for offentlig forsørgelse i løbet af 2016.

Typen af offentlig forsørgelse fordelte sig således på de 261 bandemedlemmer:

SU = 47 personer
Kontanthjælp = 228 personer
Sygedagpenge = 0 personer
Dagpenge og pension = 31 personer
Anden indkomst, hvor der ikke kan ske lønindeholdelse = 2 personer

Summen af ydelsestyper (308) er højere end antallet af bandemedlemmer (261), fordi enkelte bandemedlemmer har modtaget mere end en ydelse løbet af 2016.

Det fremgår ikke af tallene, hvor længe bandemedlemmerne har været på kontanthjælp, eller hvor meget de har fået udbetalt.

Emneord: Bander, Bandekriminalitet, Bandemiljø, Kontanthjælpsmodtagere, Kontanthjælp, Rigspolitiet
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 07.09.17 M.S. Carstens
  Tak!

  Jeg kan kun hilse DF's initiativ velkomment!

  Men hvor er det dog trist, at DF fortsat sidder som små høns, der ind i mellem finder et korn, mens xx-tusinder e´r kommet ind i landet og bliver forsørget af VORES fælles forsikring; vores skattebetalte velfærdsstat, som de fremmede ALDRIG har betalt til og i og med deres ideologi (islam) heller ikke har ønske om, at medvirke til, UDOVER fri forsørgelse, på skattebelastede danske arbejderes åg!
  DF sidder (endnu) på den udslagsgivende del af regeringen, men lurerpasser så det nærmest stinker af selvfedme og taburetklæberi.

  Har Danmark fortsat råd til, at fremmede, som kommer over vor grænse, fra sikre lande, kan sige "Asyl" og dermed få fortrin på stort set alle sociale parametre, der egentlig er en DANSK arbejdendes, selvbetalte, forsikring?

  Jeg venter fortsat, at se, at DF gør brug af deres mandater, for andre venter i kulisen ved næste valg.

  Eller har de, som jeg for år siden, på altinget.dk, bekendtgjorde:
  Når de først er valg, får de en taburet og under den står der en seddel, udstedt af EU:
  Luk ned, vi har bestemt og

  http://balder.org/avisartikler/Barcelona-Deklarationen-Euromediterranien-Hemmelige-Aftaler-Version-2009.php

  står ved magt!!!!
  inklusive al dens vederstyggeligheder og negative berigelser for folket.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 18.03.20 Politik
  Overblik: Nye tiltag mod spredning af covid-19 i Danmark

  Regeringen og myndighederne præsenterede tirsdag d.17. marts yderligere tiltag med henblik på at nedbringe antallet af sociale kontakter, sikre behørig afstand mellem danskerne og øge effekten af social afstand. Få overblikket her.

 • 30.05.18 Velfærd
  Regeringen: Flere skal i arbejde - og blive i jobbet

  Mangel på arbejdskraft må ikke bremse væksten i Danmark. Regeringen vil med et nyt udspil gøre 20.000 flere jobparate, give flere ledige mulighed for at blive opkvalificeret og fordoble karantænen for at sige sit job op uden at have et andet på hånden eller sige nej til et job.

 • 28.05.18 Velfærd
  22.700 færre i kontanthjælpssystemet

  Antallet af kontanthjælpsmodtagere, modtagere af integrationsydelse samt uddannelseshjælp fortsætter faldet. Fra april 2016, hvor kontanthjælpsloftet og 225-timersreglen trådte i kraft, og til februar 2018, blev der 22.700 fuldtidspersoner færre på kontanthjælp, når der tages højde for sæsonudsving.

 • 07.02.18 Politik
  Pris til Politiet for smidig brug af tolke

  IKA - foreningen af offentlige indkøbere og IKAs Dialoggruppe tildeler Rigspolitiet årets Dialogpris for en digital løsning, som gør det hurtigt og nemt for betjentene at bestille tolke.

 • 02.10.17 Infrastruktur
  Tilsyn med statslige myndigheder afslører brud på persondataloven

  Ved tilsyn med 8 statslige myndigheder har Datatilsynet – for så vidt angår 7 af myndighederne – afdækket, at der er problemer med efterlevelsen af persondataloven på de områder, som tilsynet har fokuseret på i sin undersøgelse.