Antallet af ledige, som hverken har en indkomst eller får en ydelse, er steget. Men problemet er, at vi ikke længere har opdaterede tal, så vi kan ikke med sikkerhed sige, hvor mange det drejer sig om, siger Verner Sand Kirk, direktør i AK-Samvirke. Foto: Christoffer Regild.

Over 6000 har mistet retten til dagpenge i 2015

Politik

11/06/2015 09:52

Mikkel Sarka

6085 personer er i år faldet ud af dagpengesystemet, viser ny opgørelse. Siden januar 2013 er tallet 56.600.

Op til tre gange så mange som oprindeligt forventet har siden januar opbrugt deres ret til dagpenge som følge af halveringen af dagpengeperioden og fordoblingen af optjeningsperioden.

Nye tal fra AK-Samvirke viser, at 6085 personer har mistet retten til dagpenge siden januar.

Forudsætningen for den omstridte dagpengereform, som Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og De Radikale vedtog tilbage i 2010, var, at 2000-4000 danskere hvert år ville løbe tør for deres dagpengeret. 

Siden har regeringen løbende opjusteret forventningen om, hvor mange der ville blive ramt af dagpengereformen.

Senest i maj 2013 hvor forventningen lå på mellem 27.000 og 32.000 for hele året. Ifølge AK-Samvirkes opgørelse endte tallet lidt højere, nemlig på 33.900.

I 2014 mistede 16.700 ledige dagpengeretten ifølge AK-Samvirke.

Socialdemokraternes politiske ordfører, Maja Panduro, siger om de nye tal, at partiet ønsker et nyt dagpengesystem:

- Vi ønsker et dagpengesystem, hvor færre falder ud. Hver eneste, der opbruger sin dagpengeret, er én for meget. Det er derfor, vi ønsker at lave et nyt dagpengesystem, siger Maja Panduro.

Det samlede antallet af ledige, der har mistet dagpengeretten siden 1. januar 2013, er nu oppe på cirka 56.600 personer. Og det er usikkert, hvor stor en andel af de 56.600, der er kommet i arbejde igen.

De seneste tal, fra november sidste år, viste, at cirka hver fjerde var i arbejde igen. Men knap hver tiende var uden forsørgelse.

Det fremgår af opgørelsen fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (Star), der registrerer, hvad der sker med ledige, der mister retten til dagpenge.

- Antallet af ledige, som hverken har en indkomst eller får en ydelse, er steget. Men problemet er, at vi ikke længere har opdaterede tal, så vi kan ikke med sikkerhed sige, hvor mange det drejer sig om, siger Verner Sand Kirk, direktør i AK-Samvirke.

Også antallet af ledige, der mister den midlertidige arbejdsmarkedsydelse er ifølge AK-Samvirke stigende.

Mest Læste

Annonce