Antallet af ledige, som hverken har en indkomst eller får en ydelse, er steget. Men problemet er, at vi ikke længere har opdaterede tal, så vi kan ikke med sikkerhed sige, hvor mange det drejer sig om, siger Verner Sand Kirk, direktør i AK-Samvirke. Foto: Christoffer Regild.

Over 6000 har mistet retten til dagpenge i 2015

6085 personer er i år faldet ud af dagpengesystemet, viser ny opgørelse. Siden januar 2013 er tallet 56.600.

Op til tre gange så mange som oprindeligt forventet har siden januar opbrugt deres ret til dagpenge som følge af halveringen af dagpengeperioden og fordoblingen af optjeningsperioden.

Nye tal fra AK-Samvirke viser, at 6085 personer har mistet retten til dagpenge siden januar.


Forudsætningen for den omstridte dagpengereform, som Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og De Radikale vedtog tilbage i 2010, var, at 2000-4000 danskere hvert år ville løbe tør for deres dagpengeret. 

Siden har regeringen løbende opjusteret forventningen om, hvor mange der ville blive ramt af dagpengereformen.

Senest i maj 2013 hvor forventningen lå på mellem 27.000 og 32.000 for hele året. Ifølge AK-Samvirkes opgørelse endte tallet lidt højere, nemlig på 33.900.

I 2014 mistede 16.700 ledige dagpengeretten ifølge AK-Samvirke.


Socialdemokraternes politiske ordfører, Maja Panduro, siger om de nye tal, at partiet ønsker et nyt dagpengesystem:

- Vi ønsker et dagpengesystem, hvor færre falder ud. Hver eneste, der opbruger sin dagpengeret, er én for meget. Det er derfor, vi ønsker at lave et nyt dagpengesystem, siger Maja Panduro.

Det samlede antallet af ledige, der har mistet dagpengeretten siden 1. januar 2013, er nu oppe på cirka 56.600 personer. Og det er usikkert, hvor stor en andel af de 56.600, der er kommet i arbejde igen.

De seneste tal, fra november sidste år, viste, at cirka hver fjerde var i arbejde igen. Men knap hver tiende var uden forsørgelse.

Det fremgår af opgørelsen fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (Star), der registrerer, hvad der sker med ledige, der mister retten til dagpenge.

- Antallet af ledige, som hverken har en indkomst eller får en ydelse, er steget. Men problemet er, at vi ikke længere har opdaterede tal, så vi kan ikke med sikkerhed sige, hvor mange det drejer sig om, siger Verner Sand Kirk, direktør i AK-Samvirke.

Også antallet af ledige, der mister den midlertidige arbejdsmarkedsydelse er ifølge AK-Samvirke stigende.

Emneord: Dagpengeperiode, Dagpenge, Dagpengereform, AK-Samvirke, FV2015
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 30.05.18 Velfærd
  Regeringen: Flere skal i arbejde - og blive i jobbet

  Mangel på arbejdskraft må ikke bremse væksten i Danmark. Regeringen vil med et nyt udspil gøre 20.000 flere jobparate, give flere ledige mulighed for at blive opkvalificeret og fordoble karantænen for at sige sit job op uden at have et andet på hånden eller sige nej til et job.

 • 22.10.15 Politik
  Dagpengeaftale kan ende som stort selvmål

  Aftalen om fremtidens dagpengesystem, hvor en stor del af finansieringen hentes ved at forringe ordningen for de især de nyuddannede, kan meget vel svække hele a-kassesystemet

 • 22.10.15 Velfærd
  FTF: Rigtig dagpengemodel med forkerte betalere

  Aftalen om en ny dagpengemodel giver os et meget bedre system med op til tre års dagpenge og fleksibel genoptjening, men det er urimeligt, at de nyuddannede skal betale så stor del af prisen. Politikerne har ikke taget ansvar nok for de skader, de selv havde skabt i det gamle system, mener FTF’s formand.

 • 22.10.15 Politik
  Finansministeriet: Bred aftale skaber ro om dagpengesystemet

  Regeringen har i dag indgået en aftale med Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne om et mere fleksibelt dagpengesystem. Find aftalen her.

 • 17.06.15 Politik
  Sundhedsudgifter løber løbsk for 1,2 mia. kr

  Sundhedsområdet står til at blive den store vinder efter valget. Men det skal gå hånd i hånd med bedre styring, siger rådmand Jette Skive, der vil have et opgør med kommunernes manglende mulighed for at styre økonomien på sundhedsområdet.