OVERBLIK: Det siger de om Løkkes nytårstale

Statsministerens tro på fremtiden og ønske om nye reformer får som altid en blandet modtagelse. Læs reaktioner fra DI til Dennis Kristensen...

Socialdemokraternes politiske ordfører Nicolai Wammen:

- Regeringens politik vil svække det, der har gjort Danmark stærkt. Vores plan er en anden. Vi vil sikre, at der fortsat er råd til at investere i velfærden. At vi får mere fokus på resultater og ikke processer i den offentlige sektor. Og at vi skaber vækst og arbejdspladser ved at styrke danske virksomheder og give medarbejderne bedre muligheder for at opkvalificere sig. 

LÆS NYTÅRSTALEN HER

Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl:

- Statsministeren burde have brugt Matador-fortællingen til at reflektere over, hvilke udfordringer der er for at fastholde det stærke fællesskab og den sammenhængskraft, som Matador-fortællingen er udtryk for. Det glemmer han. Tværtimod bruger han Matador til at tale udfordringerne i verden ned. Han siger, at vi ikke kan bremse det, der foregår, eller trylle flygtningestrømme og terrortruslen væk. 

Enhedslistens politiske ordfører Pernille Skipper:

- Det er så nemt at sidde og snakke om, at man skal se positivt på verden, når man kører ministerbil, bor på Marienborg og ved, at ens børn og alderdom er sikret. For rigtig mange går det altså ikke kun fremad. Uligheden er voksende, tusinder flere børn vil vokse op i fattigdom og velfærden bliver udsultet og effektiviseret i stykker. Løkkes nedskæringer og klatten skattelettelser til de rigeste skaber problemerne.

SF's formand Pia Olsen Dyhr:

- Lars Løkke benyttede nytårstalen til at trække sit katalog af ubehageligheder frem fra skuffen igen. Gemt bag et tilbageblik til Matador og Korsbæk lagde statsministeren op til at hæve pensionsalderen, skære i SU'en og dele skatterabatter ud til de rigeste. Det er den helt forkerte kurs for Danmark og jeg vil gøre mit til, at der ikke kan samles flertal for Løkkes ubehageligheder.

DI's adm. direktør Karsten Dybvad: 

- Statsministeren giver udtryk for en klar optimisme på Danmarks vegne, og den deler jeg fuldt ud. Vi har gode muligheder for at forblive et af verdens bedste og rigeste samfund, hvis vi står sammen om at ruste Danmark til fremtiden og hele tiden har blik for, at danske virksomheder skal kunne tjene penge til landet, så vi har råd til at udvikle vores samfund.

LO's formand, Lizette Risgaard:

- Det bekymrer det mig, at statsministeren fastholder, at flere skal arbejde længere. Statsministeren bliver nødt til at uddybe, hvordan han vil sikre, at dem, som ikke kan klare et længere arbejdsliv, får en værdig tilbagetrækning. Det fremgår ikke af talen. 

FOA's forbundsformand Dennis Kristensen:

- Jeg er også godt tilfreds med, at statsministeren annoncerer en ny epoke for de offentligt ansattes mulighed for at bruge deres faglighed ansigt til ansigt med borgerne frem for at måtte begrave snuden i computere for at registrere og dokumentere. Den epoke medvirker FOA meget gerne i. Og så er jeg glad for, at statsministeren lægger stor vægt på, at det hverken skal koste ansatte i psykiatrien eller politibetjente livet at varetage vigtige opgaver på vores alles vegne.

Cepos' cheføkonom Mads Lundby Hansen:

- Jeg undrer mig over, at Løkke ikke omtaler behovet for en skattereform, hvor skatten på arbejde og investeringer sænkes. Man må nemlig forvente en stor skattereform i 2017, når man læser regeringsgrundlaget. Vi har det højeste skattetryk i OECD og det er et problem i en globaliseret verden. Det er derfor nødvendigt med en ambitiøs skattereform, hvis vi skal have en tilfredsstillende økonomisk vækst.

BUPL-formand Elisa Bergmann:

- Lars Løkke Rasmussen siger, at alle skal være fremtidens vindere. Derfor er det ikke godt nok, når statsministeren vil lave et særligt læseprogram i skolen. Vi ved jo, at den tidlige indsats er afgørende for, hvordan børn klarer sig senere hen i livet. Fremtidens vindere skabes i vuggestuen, og der er brug for flere investeringer i de yngste børn lige nu og her.

/ritzau/

Emneord: Nytårstale, Lars Løkke Rasmussen, 271216
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 03.01.17 Kurt Wissendorf Møller
  Udtræk fra floskelautomaten

  Nytårstaler er jo som nytårstaler er - en skik som bygger på tomme vitaminer tilsat lidt sukker for at få dem til at glide ned.
  Længere er den ikke, og den eneste form for beskæftigelse de giver, er lige så tanketomme kommentarer fremført på TV2 mv.
  Da de - både dronningens og statsministerens - er stærkt koreograferede og uden indhold, kunne man spare os hårdt prøvede danskere for den årlige gentagelse og sætte et afsnit af Huset på Christianshavn på i stedet.

 • 03.01.17 Kaj Schmidt
  Statsministerens visioner i nytårstalen

  Statsministerens tale må have været super for de aller stærkeste danskere. Men han glemte som tidligere statsministre har for vane de svageste og de der har har mest brug for den hånd han kunne række frem til dem og her vil jeg fremhæve de handicappede der aldrig får mulighed for at vise hvad de faktisk kan

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 30.08.16 Politik
  Her er regeringens 2025-plan

  Hent den 30 sider lange helhedsplan og den 244 sider lange 2025-plan her.

 • 06.10.15 Politik
  DOKUMENTATION: Her er Løkkes åbningstale

  Her er Statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) første åbningstale i hans anden regeringsperiode.

 • 05.11.13 Velfærd
  609 elever arbejder en uge med industriproduktion

  28 syvende klasser fra Hedensted Kommune får i uge 46 en smagsprøve på arbejdslivet ved at arbejde med produktion. Torsdag den 14. november får de besøg af Lars Løkke.