OVERBLIK: Prisen for udflytning af statsjob er usikker

De ministerier, der er berørt af regeringens udflytningsplan, skal selv betale en del af regningen.

Regeringen har onsdag præsenteret anden runde udflytninger af statslige arbejdspladser. Få her et overblik over prisen for begge udflytningsplaner:

* Da regeringen i 2015 præsenterede sin plan om udflytning af cirka 3900 statslige arbejdspladser fra hovedstaden til provinsen, blev der afsat 400 millioner kroner til manøvren på finansloven for 2016.

* Det stod dog hurtigt klart, at regningen ville blive større. I februar 2016 meddelte regeringen, at den samlede regning ville løbe op i 944 millioner kroner.

* Regnestykket blev revideret i maj 2017, hvor regningen i en opgørelse stod til at lyde på cirka 870 millioner kroner.

Udflytning af statslige arbejdspladser

Vi har samlet alle historier om udflytningsplanerne.

Læs meget mere her

* I et folketingssvar til Udvalget for Landdistrikter og Øer oplyser minister for offentlig innovation Sophie Løhde (V) onsdag, at der ikke foretages en central registrering af de faktiske omkostninger ved udflytningen.

- Det er de enkelte ministerier, der er ansvarlige for at følge op på omkostningerne, skriver hun, men forsikrer, at "omkostningerne er fuldt finansierede".

* Regeringen afsatte dels cirka 590 millioner kroner til "central medfinansiering af ministeriernes transaktionsomkostninger", dels midler til ministeriernes almindelige rammer, lyder det i folketingssvaret.

* Varige meromkostninger som løbende udgifter til driften er ikke medregnet. De afholdes af de bevillinger, der udgør ministeriernes almindelige rammer. 

* De samlede omkostninger til ombygninger og istandsættelse af kontorbygninger forventes at udgøre godt 162 millioner kroner.

* Regeringen har afsat en teknisk reserve på 150 millioner kroner i 2018, der kan indgå i finansieringen af udgifter i forbindelse med udflytningen. 

* Regeringen vil løbende vurdere, om der er vil være behov for flere penge i 2018. Udgifter fra 2019 og frem indarbejdes i finanslovsforslaget for 2019.

Kilder: Finansministeriet, Altinget og Ritzau.

/ritzau/

Emneord: Udflytning af arbejdspladser
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også