OVERBLIK: Sådan vil regeringen justere på velfærdsstaten

Innovationsminister har arbejdet knap to år på en af de største reformer af den offentlige sektor i et årti.

I snart to år har innovationsminister Sophie Løhde (V) stået i spidsen for regeringens sammenhængsreform, der præsenteres i sin helhed inden længe.
 
Den er et af regeringens mest prestigefylde projekter og består af seks delreformer.

Det er en samlet reform af den offentlige sektor, der beskæftiger omkring 800.000 mennesker og bruger 540 milliarder kroner årligt. Reformen er tidligere blevet udskudt, men præsenteres nu over den næste tid.

Regeringen vil blandt andet fjerne administrative regler for i alt fire milliarder kroner fra 2019-2022 ifølge regeringsnotat.
 
Her kan du se de seks dele:
 
Afbureaukratisering - se også temaside om offentlig modernisering
Skal eksempelvis luge ud i overflødige regler og registreringskrav og give medarbejderne mere tid til deres kerneopgaver. Regeringen tror på at frigøre mellem 1700 og 2650 årsværk.
 
Digital service - se tema om digitalisering her
Skal skabe mere sammenhæng i de digitale løsninger og styrke borgernes tillid til håndtering af borgerdata samt deres kontakt til det offentlige.
 
Udsatte borgere og familier - læs også fattigdomsdebatten
Bedre sammenhæng på tværs af forvaltnings- og lovgivningsområder i indsatsen til udsatte borgere og familier, så de ikke bliver kastebold mellem myndigheder.
 
Ledelse og kompetence - se alt om Ledelseskommissionen her.
En kommission blev nedsat før sommerferien, som kom med anbefalinger til bedre ledelse i det offentlige. Som opfølgning vil regeringen præsentere en reform, som skal udvikle faglige ledere og sikre større frihed.
 
Fokus på bedre sammenhæng. Når borgere er i kontakt med sygehuse, kommunale sundhedstilbud og læger skal de undgå at falde ned mellem to stole. Opgaver skal placeres bedre.
 
Flere unge skal støttes i at vælge og gennemføre en ungdomsuddannelse.
 
Kilder: Finansministeriet, Politiken, Berlingske, Ritzau.
 
/ritzau/
Emneord: Sammenhængsreform, Sophie Løhde, Afbureaukratisering, Regelforenkling, Moderniseringsprogram, Digitalisering, Udsatte borgere, Velfærdsstat eller velfærdssamfund, 040918
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også