OVERBLIK: Skats mange skandalesager

Skat er endnu en gang kommet i rampelyset, efter at Rigsrevisionen vil granske udbetalingerne af negativ moms. Her er listen over skandalesagerne i Skat.

Skat har i løbet af årene været plaget af skandaler. Og nu lurer en ny en af slagsen. Rigsrevisionen vil nemlig granske udbetalinger af negativ moms for flere hundrede milliarder kroner, hvor kontrollen har været meget sparsom. 

Læs her om nogle af Skats tidligere møgsager:

* Forvaltningen sejler:


I midten af september 2015 revser Folketingets statsrevisorer for syvende år i træk Skat. Forvaltningen sejler stadig, lyder konklusionen. Kritikken går især på, at Skat ikke kan inddrive offentlige restancer.

Statsrevisorerne peger blandt andet på, at Skats problemer med it-systemet EFI har medført stigende restancer, hvilket har kostet staten mindst 1,3 milliarder kroner.

De gentager også bekymringen for, om Skatteministeriet har styr på ejendomsvurderingerne.

* It-koks i EFI:

Skat stopper i begyndelsen af september 2015 den automatiserede inddrivelse af gæld via it-systemet EFI (Et Fælles Inddrivelsessystem). Det sker på baggrund af en delrapport fra Kammeradvokaten.

EFI har tilsyneladende både glemt at opkræve gæld og opkrævet gæld, som var forældet. Der er også problemer med at opfylde krav om, at borgerne skal høres, inden Skat opkræver gæld.

EFI rummer så mange fejl, at en rapport i september helt anbefaler at skrotte det milliarddyre system.

* Snydt for milliarder:

Skat anmelder i slutningen af august 2015 skattesnyd for omkring 6,2 milliarder kroner til Bagmandspolitiet. Svindlen skal være sket i forbindelse med udbetaling af aktieudbytter. 

Skat oplyser 16. november samme år, at svindelbeløbet angiveligt løber op i hele 9,1 milliarder kroner.

Et større organiseret netværk af selskaber i udlandet har tilsyneladende søgt om at få udbetalt udbytteskat på baggrund af fiktive aktiebeholdninger og forfalsket dokumentation.

Selskaber i udlandet skal ikke betale skat af udbyttet af deres aktier, mens skatten for danske selskaber er på 27 procent.

Svindlen sker, hvis selskaberne har søgt om at få tilbagebetalt udbytteskat, uden at de har ejet de aktier, de vil have tilbagebetalt skat for.

* Ejendomsvurderinger:

Rigsrevisionen udsender i august 2013 en beretning, der kritiserer, at Skats vurdering af parcelhuse i tre ud af fire tilfælde i 2011 ikke stemmer overens med de priser, som husene blev handlet til.

Rigsrevisionen kritiserer også, at Skatteministeriet har været vidende om problemer med ejendomsvurderingerne siden 2007 uden at gribe ind. 

Regeringen suspenderer arbejdet med ejendomsvurderinger for 2013 og nedsætter ekspertudvalg til at se på et nyt system.

Et nyt system af ejendomsvurderinger ventes i 2019.

Kilder: Skat, Berlingske, Politiken 

/ritzau/

Emneord: Skat, Udbytte, Momssvindel, Dårlig ledelse, Skandaler, EFI, Ejendomsvurderinger
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også