OVERBLIK: Skuffelse og glæde over Vestagers kommende job

De fleste danske EU-parlamentarikere er tilfredse med, at Vestager står til at blive konkurrencekommissær.

Der er blandede følelser blandt de danske medlemmer af EU-Parlamentet omkring posten som konkurrencekommissær, som Margrethe Vestager har fået stillet i udsigt onsdag.

De skuffede:

* Jørn Dohrmann (DF): 

- Jeg må sige, at det er jo ikke er noget stort, hun har fået, da Magrethe ikke kan have en platform, som hun brænder for i den nye kommissionen. Som jeg ser det, er det jo kun gamle sager, hun skal tage sig af. Så hvor er politikken henne - hun risikerer at blive glemt i systemet.

* Anders Vistisen (DF):

- Det er skuffende for Danmark, at vi får en kommissær, der i højere grad bliver kustode for EU's konkurrenceregler end en, der rent faktisk skal sætte en politisk dagsorden for EU's fremtidige arbejde.


 De glade:

* Ulla Tørnæs (V): 

- Margrethe Vestager har fået en indflydelsesrig post, hvor hun skal bide skeer med store virksomheder og EU's medlemslande for at sikre den fri konkurrence i EU. Det er en god og indflydelsesrig kommissærpost, som jeg gerne vil ønske Margrethe Vestager tillykke med. 

* Morten Helveg Petersen (R): 

- Jeg synes, det er flot, at Danmark får så tung en post. Konkurrencepolitikken er en grundsten i det europæiske samarbejde, der betyder lavere priser for forbrugerne. Det kommer danske og europæiske forbrugere til gavn med en stærk og kraftfuld konkurrencepolitik. 

* Bendt Bendtsen (K): 

- Det er et vigtigt job, som Vestager ser ud til at skulle bestride. Det er trættende at høre politikere og professorer diskutere, om stillingen er magtfuld. Den er hamrende vigtig. Vi løber ind i mere og mere udtænkte statsstøtteordninger som skævvrider konkurrencen.

* Rina Ronja Kari, Folkebevægelsen mod EU: 

- Jeg håber, at Vestager vil bruge pladsen til at sikre, at øget konkurrence i og udenfor EU ikke vil betyde mere konkurrence på lavere lønninger og elendigere arbejdsforhold. 

* Ole Christensen (S): 

- Det er rigtig gode nyheder, at Danmark får en vigtig kommissærpost. Margrethe Vestager er kompetent til jobbet, og jeg håber især, hun formår at sætte en dagsorden, der sikrer fair konkurrence på EU's arbejdsmarked.

* Christel Schaldemose (S): 

- Jeg synes, det er vildt godt gået, at Margrethe Vestager nu bliver EU's jernhårde lady. Det er mit store håb, at hun vil arbejde benhårdt for at gøre konkurrencen i EU langt mere fair.

* Jeppe Kofod (S):

- Det er tydeligvis lykkedes at lande en af de helt tunge poster, og det, synes jeg, ville klæde mine medkolleger at anerkende i stedet for at prøve at markere sig på spydige bemærkninger. Det bliver nogle vigtige kampe, hun kommer til at tage på vegne af både danske og europæiske lønmodtagere og forbrugere.

* Margrete Auken (SF): 

- Det kan blive en meget tung post med gode muligheder for at præge europæisk politik - og i givet fald forhåbentlig hen imod grøn omstilling. Det er en god platform til at bekæmpe karteldannelse og de multinationale selskabers overdrevne magt. 

 
Emneord: EU-job, EU-Parlamentet, EU-Kommissær, EU-Medlemmer
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 06.12.17 Ledelse
  Regeringen: Flere danskere skal søge job i EU-systemerne

  Regeringen lancerer handlingsplan, der skal få flere danskere ansat i EU’s institutioner. I EU-Kommissionen vil næsten 200 af de 400 ansatte gå på pension de kommende år.

 • 26.01.15 Politik
  EU-Kommissionen trækkes i retten for kemi-nøl

  EU-Kommissionen er blevet trukket i retten for at sylte lovgivning for hormonforstyrrede stoffer. Danmark går nu ind i sagen, og miljøminister Kirsten Brosbøl vil presse på for, at EU vedtager fælles regler.