OVERBLIK: Syv milliarder kroner skal redde Skat

Efter mange års besparelser i Skat lægger regeringen nu op til en milliardinvestering i myndigheden.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) vil fredag klokken 13 fremlægge regeringens plan for, hvordan det skandaleramte Skat skal komme på benene igen. Her er, hvad planen ventes at indeholde:

* Skat tilføres syv milliarder kroner frem mod 2020. En del af pengene skal bruges på nye it-systemer.


* Saltvandsindsprøjtningen betyder, at der i 2020 vil være 1000 flere medarbejdere i Skat end i dag. Siden 2006, hvor der var over 9000 ansatte i Skat, er der blevet skåret 4000 stillinger væk.

* De nye medarbejdere skal arbejde i et nyoprettet skatteområde. Skat, som det kendes i dag, vil blive nedlagt. I stedet oprettes et antal nye styrelser. Én styrelse skal eksempelvis håndtere ejendomsvurderinger.

* Regeringen lægger op til at finde de syv milliarder kroner under de økonomiske 2025-forhandlinger, som indledes i næste uge.

* Regeringen lægger angiveligt op til at afskrive gæld for mindst 6,9 milliarder kroner til staten. Det skyldes skrotningen af det skandaleramte inddrivelsessystem, EFI, der betyder, at danskernes gæld til det offentlige skal inddrives manuelt.

Kilder: TV2, Politiken, Ritzau.

/ritzau/

Emneord: Skat, Redningspakke
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også