Overlæge efterforskede selv mystiske dødsfald i Nykøbing

Uger inden politianmeldelse undersøgte overlæge, om der var hold i hans kærestes mistanke mod drabstiltalt.

En overlæge på sygehuset i Nykøbing Falster fik i begyndelsen af 2015 en mistanke om, at en 31-årig sygeplejerske gjorde skade på patienter.

I første omgang kom mistanken fra hans samlever, der som sygeplejerske arbejdede sammen med den mistænkte. Det fortæller overlægen onsdag i Retten i Nykøbing Falster, hvor den 31-årige kvinde er tiltalt for tre drab og et drabsforsøg. 

- Første gang, jeg hører om anklagerne, er derhjemme. Vi sidder og snakker om nogle patienter, og PL (kæresten, red.) fortæller om nogle uheldige forløb, hvor patienterne er døde. Der siger PL noget i retning af, at "dem slår C (den tiltalte, red.) da ihjel".


- Det bliver jeg rigtig sur og skuffet over. Jeg synes, at det lyder så forfærdeligt. Jeg bider hende temmelig hårdt af, husker overlægen.

Ikke desto mindre beslutter han at undersøge sagen nærmere. En gennemgang af patienternes journaler viser dog ikke oplagte tegn på, at de er blevet dræbt.

Alligevel fortsætter parret med at drøfte mistanken, og om aftenen 28. februar 2015 proklamerer sygeplejersken inden en vagt med den mistænkte, at hun vil være særligt opmærksom.

- Hun var decideret bange for at skulle på vagt med C, siger overlægen.

I løbet af aftenen og natten sender sygeplejersken sin samlever en stribe sms'er:

- Så har hun den første "mors", skriver hun om den mistænkte. "Mors" er latin og betyder "død".

Lidt senere tikker en anden sms ind på overlægens telefon.

- Nummer to. Jeg er ikke længere i tvivl, lyder det nu.

Da natten er omme, er tre patienter døde, og en fjerde har fået hjertestop. Om morgenen kører overlægen ind til sygehuset for at sikre beviser og for at tale med sin kæreste. Først herefter kontakter han politiet.

Den tiltalte nægter sig skyldig i de alvorlige anklager. Hun hævder, at hele sagen kan bunde i sladder og personlige intriger på afdelingen.

Sådanne intriger kender overlægen ikke meget til, men han fortæller, at hans kæreste på et tidspunkt konfronterede ham med et rygte.

- Der var et rygte om, at C og jeg havde haft et forhold til hinanden. Et seksuelt forhold. Det svarede jeg nej til, siger overlægen. 

Han afviser, at hans samlevers mistanke kan være drevet af jalousi.

Retssagen mod den 31-årige sygeplejerske vil efter planen brede sig over 32 retsdage. Først i slutningen af juni ventes dommen.

/ritzau/

Emneord: Drab på patienter, Nykøbing Falster Sygehus
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 23.06.21 Ledelse
  Ny regionsrådsformand i hovedstaden

  Et enigt regionsråd udpegede tirsdag aften den socialdemokratiske gruppeformand til at afløse Sophie Hæstorp Andersen, der fortsætter som menigt medlem – og skal fokusere mere på valget til overborgmesterposten i København

 • 21.06.21 Ledelse
  Redningsmænd får Forsvarsministerens Medalje

  Forsvarsministerens Medalje uddeles én gang om året og tildeles personer, der har ydet en anerkendelsesværdig eller frygtløs indsats. I dag overrækker forsvarsminister Trine Bramsen Forsvarsministerens Medalje til fem redningsmænd fra kystredningstjenesten.

 • 17.06.21 Ledelse
  Dansk Ældreråd får ny formand

  På Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde den 16. juni er Inger Møller Nielsen uden modkandidat valgt som ny formand for ældrerådenes landsorganisation. Hun afløser Mogens Rasmussen, der efter to år på posten, har valgt ikke at genopstille.

 • 01.06.21 Ledelse
  Direktør for Landbrugsstyrelsen fratræder

  Stillingen som direktør vil snarest muligt blive slået op efter gældende regler.

 • 28.05.21 Ledelse
  Søren Brostrøm indtræder i WHO’s globale bestyrelse

  Sundhedsstyrelsens direktør har i den forløbne uge været i Geneve for at deltage i WHO’s årlige Verdenssundhedsforsamling. Ligesom i 2020 finder den sted virtuelt, men fordi Søren Brostrøm har ledet møder i en af de to hovedkomitéer, har han deltaget i Geneve.