Overraskende fald: Færre tvangsauktioner i 2017 end i 2016

Der var færre tvangsauktioner i 2017 end i 2016, og det er et tegn på, at danskernes økonomi har det godt.

Der var færre danskere, der måtte se deres bolig under hammeren på en tvangsauktion i 2017 end i 2016. Således faldt antallet af tvangsauktioner med små tre procent fra 2.536 tvangsauktioner i 2016 til 2.463 i 2017. Det viser nye tal fra Boligsiden.dk.

”Faldet i antallet af tvangsauktioner startede allerede for et par år siden, så det lavere antal af hammerslag i 2017 er bare det seneste eksempel på, at de danske boligejeres økonomi generelt har det bedre end i årene under finanskrisen,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Forudså flere tvangsauktioner
Tal fra Finans Danmark viser, at under 0,2 procent af de danske boligejere er bagud med terminen. Til sammenligning havde 2,6 procent ikke betalt terminen til tiden i starten af 1990’erne, mens tallet var 0,6 procent i slutningen af 2009, hvor finanskrisen var på sit højeste.

Læs mere om boligmarkedet

Boligsiden deler viden og gode historier på DenOffentlige.  Deres udgivelser bliver samlet med øvrige historier om boligmarkedet på temasiden her.

Når den såkaldte restanceprocent er så lav som nu, er der typisk få tvangsauktioner. Alligevel blev 2017 imødegået med spænding, for en pukkel af gamle sager hos Skat gav en forventning om flere tvangsauktioner i 2017 end i 2016.

”I starten af 2017 forudså vi en stigning, for Skat proklamerede, at de ville afslutte 40.000 gamle sager om ubetalt ejendomsskat. På trods af det har der været færre tvangsauktioner, og det er godt for alle. Tvangsauktion er sidste udvej, og alle parter vil gå langt for at undgå at skulle i fogedretten, og idet markedet har det godt, er der flere, der kan sælge på almindelige markedsvilkår. Der er altså fundet en anden løsning i langt størstedelen af de gamle sager, og det er også et tegn på boligejernes robuste økonomi,” påpeger Birgit Daetz.

Antallet af tvangsauktioner er faldet i alle landets regioner på nær Region Midtjylland. Faldet er størst i Region Hovedstaden, hvor der var 297 tvangsauktioner i 2016 mod 270 i 2017.

Se mere statistik om udviklingen i antallet af tvangsauktioner her.

Emneord: 180118, Boligsiden, Boligmarkedet, Tvangsauktioner
Boligsiden A/S på DenOffentlige.dk På Boligsiden.dk gør vi det nemt for boligkøbere at finde den bolig, de er på jagt efter. Selskabets aktionærer er ejendomsmæglere, ejendomsmæglerkæder og Dansk Ejendomsmæglerforening. Boligsid...
Aktivitet: Artikler: 134 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også