Özlem: Akkari burde sige undskyld til muslimerne

Akkari har undskyldt til Anders Fogh og Danmark, men han skylder også muslimerne en undskyldning, mener SF'er.

Den tidligere imam Ahmed Akkari, som var en af hovedmændene bag udbredelsen af Muhammed-tegningerne i Mellemøsten, har i forbindelse med udgivelsen af en ny bog undskyldt sin rolle i konflikten.

Akkari har både undskyldt over for Danmark og over for tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen. Men Ahmed Akkari har glemt at undskylde over for de danske muslimer.

Det mener SF's medlem af Folketinget Özlem Cekic, som både kritiserer Ahmed Akkari for hans kurs under Muhammedkrisen og dele af indholdet i hans nye bog "Min afsked med islamismen", som hun også mener skader muslimer.

- Muhammedkrisen fik fatale konsekvenser for over 100 mennesker og den ødelagde Danmarks omdømme.

- Samtidig blev de muslimer, som boede i Danmark, taget som gidsler, fordi han gjorde sig til talsmand for os. Vi fremstod som islamister, som ville Danmark noget ondt, selvom vi overhovedet ikke var enige med ham, siger Özlem Cekic.

Hun mener desuden, at Ahmed Akkari fortsætter med at skade muslimerne i Danmark med sin nye bog. Hun henviser til, at Ahmed Akkari i bogen skriver:

"På baggrund af mine egne oplevelser vil jeg anslå, at cirka en fjerdedel af alle muslimer i Danmark er påvirket af islamismen i varierende grad."

Det er skudt langt over målet og er med til at skabe nye grøfter, mener Özlem Cekic.

- Under Muhammedkrisen opfattede han danskerne som racister, og nu oplever jeg en fare for, at han er hoppet i den anden grøft. Han er i gang med at danne en ny gruppe mennesker, som han retter sit had i mod, siger Özlem Cekic.

Det rammer ifølge SF'eren igen de muslimer, som ellers er del af det danske fællesskab med skolegang, arbejde og aktiv deltagelse i skolebestyrelser og idrætsforeninger.

- De bliver igen sat i bås med sådan nogle som Akkari, som rendte Mellemøsten rundt, mens Dannebrog blev brændt af, siger Özlem Cekic.

Det har ikke været muligt at få en kommentar på kritikken fra Ahmed Akkari, der i en sms til Ritzau oplyser, at han ikke er til at træffe før efter påske.

/ritzau/

 

Emneord: Ahmed Akkari, Özlem Cekic, Muslimer
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.