På vej mod rekord: Inflationen faldt et hak i november

Inflationen i 2013 tegner til at blive den laveste i 55 år. Forbrugerpriserne faldt et hak i november.

De danske forbrugerpriserne tog endnu et dyk i november, og det trak det samlede forbrugerprisindeks ned til 0,5 procent i november mod 0,7 procent i oktober.

- Det overraskende store fald i forbrugerpriserne skyldes primært prisfald på tøj, flybilletter og charterrejser. Tilsammen trak de indekset ned med 0,16 procentpoint målt i forhold til sidste måned, siger senioranalytiker Jan Størup Nielsen fra Nordea i en kommentar.

Med novembers lave inflationstakt styrer 2013 fortsat mod at slå en gammel rekord, siger Jan Størup Nielsen.

- Den hastigt faldende inflationstakt tidligere på året betyder samtidig, at inflationen for hele 2013 styrer mod et årsgennemsnit på 0,8 procent - det lavest niveau i 55 år, siger han.

De danske forbrugerpriser nåede i august 2013 det laveste niveau, der nogensinde er registreret, nemlig 0,4 procent.

Men de danske forbrugere må nok vænne sig til, at priserne igen begynder at kravle den anden vej. Inflationen har formentligt set bunden i denne omgang, vurderer senioranalytikeren.

- Vi forventer, at det seneste års faldende tendens i inflationen kulminerede hen over sommeren, og at inflationen frem mod midten af næste år vil trække gradvist højere, siger han.

Jan Størup Nielsen vurderer, at den gennemsnitlige inflation i 2014 vil kravle op på 1,4 procent, mens de danske forbrugerpriser vil vokse med 1,6 procent i 2016.

/ritzau/

 

Emneord: Forbrugerpriser, Inflation
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også