På vej mod rekord: Inflationen faldt et hak i november

Inflationen i 2013 tegner til at blive den laveste i 55 år. Forbrugerpriserne faldt et hak i november.

De danske forbrugerpriserne tog endnu et dyk i november, og det trak det samlede forbrugerprisindeks ned til 0,5 procent i november mod 0,7 procent i oktober.

- Det overraskende store fald i forbrugerpriserne skyldes primært prisfald på tøj, flybilletter og charterrejser. Tilsammen trak de indekset ned med 0,16 procentpoint målt i forhold til sidste måned, siger senioranalytiker Jan Størup Nielsen fra Nordea i en kommentar.

Med novembers lave inflationstakt styrer 2013 fortsat mod at slå en gammel rekord, siger Jan Størup Nielsen.

- Den hastigt faldende inflationstakt tidligere på året betyder samtidig, at inflationen for hele 2013 styrer mod et årsgennemsnit på 0,8 procent - det lavest niveau i 55 år, siger han.

De danske forbrugerpriser nåede i august 2013 det laveste niveau, der nogensinde er registreret, nemlig 0,4 procent.

Men de danske forbrugere må nok vænne sig til, at priserne igen begynder at kravle den anden vej. Inflationen har formentligt set bunden i denne omgang, vurderer senioranalytikeren.

- Vi forventer, at det seneste års faldende tendens i inflationen kulminerede hen over sommeren, og at inflationen frem mod midten af næste år vil trække gradvist højere, siger han.

Jan Størup Nielsen vurderer, at den gennemsnitlige inflation i 2014 vil kravle op på 1,4 procent, mens de danske forbrugerpriser vil vokse med 1,6 procent i 2016.

/ritzau/

 

Emneord: Forbrugerpriser, Inflation
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.