Pædagoger bliver både fyret og hyret på skolerne

Nogle kommuner opruster på pædagoger, mens andre skærer i antallet af stillinger, lyder det fra Bupl.

Der er stor forskel på, hvad skolereformen kommer til at betyde for pædagogerne på skolerne rundt omkring i landet.

Mens nogle regner med at få en fyreseddel i deres kommune, kan det være, at der i nabokommunen bliver en stilling ledig, viser en rundspørge fra pædagogernes fagforening Bupl.

- Det er fantastisk at høre alle de gode historier fra kommuner, der forstår intentionen med reformen og lader pædagogerne spille en større rolle, siger pædagogernes formand, Henning Pedersen.

- Omvendt er det skidt, når andre kommuner bruger reformen som en spareøvelse, fortsætter han i en pressemeddelelse.

Bupls lokalafdelinger af har på baggrund af vedtagne kommunale rammer indmeldt deres forventning til antallet af pædagogstillinger efter reformen. Tilbagemeldingerne omhandler 76 kommuner.

I 35 kommuner regner man ikke med ændringer i antallet af pædagoger på 6-18-års området. I 25 kommuner forventer man færre pædagogstillinger, mens otte kommuner opruster på antallet af pædagoger. I otte kommuner afventes yderligere beslutninger.

Bupl Midtsjælland forventer eksempelvis, at der i Slagelse vil være færre pædagogstillinger i den nye folkeskole. Det skyldes blandt andet, at byrådet har valgt at give skolelederne frihed til selv at forvalte skolens budget

- Kommunen opfordrer godt nok skolelederne til at ansætte pædagoger, men der er skoleledere, som kun i ringe grad vil have pædagoger med ind i den længere skoledag, mener formand Bertha Langhoff Hansen, formand for Bupl Midtsjælland.

Omvendt er der glæde hos de fynske pædagoger i Odense Kommune, hvor andelen af pædagoger øges med 27,4 årsværk.

Med skolereformen kommer børnene til at gå længere tid i skole, mens de tilsvarende skal være færre timer i SFO'en. Derfor er det intentionen i reformen, at pædagogerne skal flyttes over i skoletiden, blandt andet i en den nye understøttende undervisning.

/ritzau/

 
Emneord: Pædagoger, Kommuner, Folkeskolereform, BUPL, Henning Pedersen
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 30.05.18 Velfærd
  Børn skal lege i institutionen

  Legen skal være førsteprioritet i børnenes hverdag. Derfor går LEGO Fonden, to kommuner og UCL nu sammen om ambitiøst udviklingsprojekt.

 • 24.05.17
  Regeringen og KL vil styrke skoleledernes uddannelse

  Skoleledere skal fremover kunne tage en uddannelse med en formel specialisering i skoleledelse, mener KL og regeringen efter forslag fra en arbejdsgruppe.

 • 14.03.17 Velfærd
  Små børn skal inspireres af kunst og kulturarv

  Pædagoger skal klædes bedre på til at være ’hverdagens kulturformidlere’ for de 1- 6-årige. Ti kommuner er med i et nyt projekt, der skal skabe bedre samarbejde mellem kulturliv og institutioner. Arbejdet skal indgå i en kommende pædagoguddannelse.

 • 11.08.15 Ledelse
  Indfører jobrotation: Kompetenceløft på Odense-skoler skal gavne både børnene og beskæftigelsen

  Mens 360 lærere og pædagoger fra de odenseanske skoler er på diplomkursus i at skabe inkluderende fællesskaber til gavn for alle de odenseanske skoleelever, skal ledige lærere og pædagoger vikariere med henblik på siden at kunne bide sig fast på jobmarkedet. 18,5 mio. kr. fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har muliggjort jobrotationsordningen.

 • 29.06.15 Ledelse
  Fælles a-kasse-indsats forenkler jobreformen

  De fire a-kasser på FTF-området har slået sig sammen om at organisere de mange nye samtaler, som landets ca. mere end 100.000 forsikrede arbejdsløse skal have med både jobcentre og a-kasser som følge af beskæftigelsesreformen. Samarbejdet begrænser det logistikkaos og ressourcespild, som mange har frygtet.