Pædagoger genvælger reformklar formand

- Når jeg møder et andet menneske, uanset om det er en minister, en folketingspolitiker, en journalist eller en pædagog, så vil jeg lytte til, hvad den anden person har at sige, og jeg vil skabe en relation, som kan gøre noget for os begge, siger Elisa Bergmann, der fortsætter som formand for Bupl.

Elisa Bergmann er blevet genvalgt som formand for pædagogernes fagforening Bupl. Det er sket ved fagforeningens kongres i Nyborg. Hun blev valgt uden modkandidat. 

Det oplyser fagforeningen selv i en pressemeddelelse.


Hun blev første gang valgt til formand i 2014 efter at have været lokalformand i fagforeningens afdeling i Sydjylland siden 2010.

- Vi står foran en dagtilbudsreform, som får stor betydning for den måde, pædagogerne arbejder på ude i daginstitutionerne, siger Elisa Bergmann i en skriftlig meddelelse.

- Vi går et spændende år i møde, og jeg vil fortsætte med at kæmpe for bedre vilkår for pædagoger og børn.

Den reform, som den genvalgte formand henviser til, springer ud af finansloven for 2017. 

Her lagde den daværende Venstre-regering og de resterende partier i blå blok 580 millioner kroner over fire år til side. De er øremærket til at forbedre de danske dagtilbud.

Ifølge Elisa Bergmann kommer hendes pædagogiske uddannelse fra Esbjerg Seminarium i 1999 hende til gode som fagforeningschef.

- Jeg er stadig pædagog - bare på en anden måde. Jeg bruger alle de redskaber, jeg har som pædagog, siger hun.

- Når jeg møder et andet menneske, uanset om det er en minister, en folketingspolitiker, en journalist eller en pædagog, så vil jeg lytte til, hvad den anden person har at sige, og jeg vil skabe en relation, som kan gøre noget for os begge.

Med genvalget fortsætter formanden med at stå i spidsen for omkring 64.000 medlemmer.

/ritzau/

Emneord: Elisa Bergmann, BUPL, Formandsvalg, Pædagoger
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 30.05.18 Velfærd
  Børn skal lege i institutionen

  Legen skal være førsteprioritet i børnenes hverdag. Derfor går LEGO Fonden, to kommuner og UCL nu sammen om ambitiøst udviklingsprojekt.

 • 24.05.17
  Regeringen og KL vil styrke skoleledernes uddannelse

  Skoleledere skal fremover kunne tage en uddannelse med en formel specialisering i skoleledelse, mener KL og regeringen efter forslag fra en arbejdsgruppe.

 • 14.03.17 Velfærd
  Små børn skal inspireres af kunst og kulturarv

  Pædagoger skal klædes bedre på til at være ’hverdagens kulturformidlere’ for de 1- 6-årige. Ti kommuner er med i et nyt projekt, der skal skabe bedre samarbejde mellem kulturliv og institutioner. Arbejdet skal indgå i en kommende pædagoguddannelse.

 • 11.08.15 Ledelse
  Indfører jobrotation: Kompetenceløft på Odense-skoler skal gavne både børnene og beskæftigelsen

  Mens 360 lærere og pædagoger fra de odenseanske skoler er på diplomkursus i at skabe inkluderende fællesskaber til gavn for alle de odenseanske skoleelever, skal ledige lærere og pædagoger vikariere med henblik på siden at kunne bide sig fast på jobmarkedet. 18,5 mio. kr. fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har muliggjort jobrotationsordningen.

 • 29.06.15 Ledelse
  Fælles a-kasse-indsats forenkler jobreformen

  De fire a-kasser på FTF-området har slået sig sammen om at organisere de mange nye samtaler, som landets ca. mere end 100.000 forsikrede arbejdsløse skal have med både jobcentre og a-kasser som følge af beskæftigelsesreformen. Samarbejdet begrænser det logistikkaos og ressourcespild, som mange har frygtet.