Pædagoger står i farlige situationer hver uge

Det kan være farligt at sende sit barn i daginstitution. I en rundspørge blandt 355 pædagoger i vuggestuer og børnehaver svarer mere end hver fjerde, at de mindst en gang om ugen står i en situation, der er uforsvarlig eller decideret farlig, fordi de er helt alene med en gruppe børn.

Rundspørgen er sendt ud for DR Nyheder af pædagogernes fagforbund, BUPL.

Fire ud af fem af de adspurgte pædagoger svarer, at de på en tilfældig dag i slutningen af november 2014 var ene om at tage sig af mellem 3 og 43 børn. I gennemsnit havde de alene ansvaret for 14 børn.

Rundspørgen viser også, at 27 procent af pædagogerne har været alene med en gruppe af de helt små og derfor mere krævende børn på mellem 0 og 2 år.

Og 46 procent har oplevet, at forældre er blevet i institutionen, fordi der var for kaotisk.


Der skal gøres noget for at sikre, at de voksne i daginstitutionerne ikke står alene med børnene, mener formand for pædagogernes fagforening BUPL, Elisa Bergmann:

- Det sker alt for ofte, at pædagoger står alene med en stor børnegruppe, og det kan vi ikke være bekendt som samfund, siger hun.

Samtidig finder hun det 'dybt bekymrende', at så mange pædagoger jævnligt oplever farlige situationer med børnene:

- Det er i forvejen noget nær umuligt at lave meningsfulde pædagogiske aktiviteter med så store børnegrupper. Men det er fuldstændig uacceptabelt, at det går ud over børnenes sikkerhed.

Minister for Børn og Sociale Forhold, Manu Sareen synes ikke, at det er i orden, at pædagoger er alene med store grupper af børn.

- Det synes jeg ikke på nogen som helst måde, at det er, siger han.

 
Emneord: BUPL, Normering af pædagoger, Pædagoger, Daginstitutioner, Enhedslisten, Vuggestuer, Normering i børnehaver, Børnehaver, Sikkerhed
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
  • 05.01.15 Linda Callesen, Callesen Consult
    Hvordan kan det være at den faglige pædagog ikke sætter overlæggeren?

    Det undre mig at kunne læse at vores pædagoger og vores forældre ikke stiller krav til arbejdsmiljøet, når det gælder dannelsen af vores fremtidige borgere. Når jeg læser denne artikel om de store menneskelige svigt der forekommer i relationsarbejdet, så får jeg impuls til at resonere at det kan kun kan være fordi grænsen for længst er overtrådt. Der er alt for lidt råderum til pædagogisk udvikling, reflektion og dannelsesarbejde med børnene i relation til de voksne og børnene. Pasning er ikke opbevaring! Det skal gerne i min optik være menneskelig udvikling og dannelse. Hvem vil tage ansvar for det resultat vi får ud af den nuværende dannelsesrejse vi byder børnene?

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også