Pape vil sænke beløbsgrænse: Skal sikre velfærden

Konservative vil sænke lønkravet til udenlandsk arbejdskraft. Er nødvendigt for velfærden, mener formand.

Hvis Danmark ikke tiltrækker mere udenlandsk arbejdskraft i fremtiden, er det danske velfærdssystem i fare.

Det mener De Konservative, som fredag har løftet sløret for et politisk oplæg på asyl- og udlændingeområdet.

- Vi kommer til at stå i en situation, hvor virksomhederne ikke kan få arbejdskraft, forudser partiformand Søren Pape Poulsen over for Ritzau.

- Der bliver flere og flere ældre, og ungdomsårgangene bliver mindre. Derfor er vi nødt til at sikre, at man kan få arbejdskraft. Det handler om, at vi fortsat skal have et velfærdssamfund i Danmark, argumenterer han.

For at tiltrække arbejdskraften ønsker Konservative at sænke lønkravet for udlændinge, der kommer til Danmark for at arbejde, fra de nuværende 375.000 kroner om året til 315.000 kroner.

- Det vil betyde, at mange virksomheder, der har brug for den type arbejdskraft, har råd til det, påpeger Søren Pape Poulsen, der sammen med partifællerne har fastsat grænsen ud fra startlønnen for en nyuddannet bachelor i Danmark.

Med ønsket om at sænke grænsen går Konservative i en anden retning end den tidligere regeringspartner Venstre, som ønsker at hæve grænsen til 400.000 kroner.

Til gengæld vil Venstre indføre en anden grænse på blot 215.000 kroner for en række udvalgte lande, men den idé forstår Søren Pape Poulsen ikke.

- Jeg har bare rigtig svært ved at argumentere for, at der kan være forskel på, om arbejdskraften kommer fra Brasilien, Argentina eller Indien, siger han med henvisning til, at kun det midterste af de tre lande er blandt Venstres udvalgte.

- Vi tror ikke på, at dem, der laver ballade i ghettoerne, er folk med job til 315.000 kroner om året, konstaterer Søren Pape Poulsen.

Han vil dog ikke på forhånd afvise, at Konservative kan komme til at skulle acceptere Venstres forslag i en eventuel regeringsforhandling efter det kommende valg.

- Det må vi diskutere, vi har ingen ultimative krav. For os er det her bare en del af oplægget, og vi synes sådan set, at integrationen er den største udfordring, vi har i Danmark i øjeblikket, siger Søren Pape Poulsen.

 

AKTA: Her er Papes plan for integration og udlændinge

 Flygtninge: 

* Danmark skal blive ved med at modtage og integrere det antal kvoteflygtninge, som FN's Flygtningehøjkommissariat tildeler os.

* Styrket indsats for, at afviste asylansøgere udrejser af Danmark.

* Fordobling af strafferammen for menneskesmugling fra to til fire års fængsel.

* Ansøgere under 24 år, der besidder helt unikke faglige, sproglige og kulturelle kvalifikationer, skal have mulighed for at opnå familiesammenføring i Danmark.

Arbejdskraft: 

* Beløbsordningen for opholdstilladelse til personer fra lande uden for EU skal sænkes fra 375.000 til 315.000 kroner. Det svarer til en startløn for en nyuddannet bachelor i Danmark.

* Den nye målrettede greencardordning skal følges nøje for at sikre, at ordningen lever op til målsætningerne og ikke bliver en bagdør ind i Danmark på forkerte præmisser.

Integration:

* Integrationsministeriet skal genoprettes, så ekspertisen samles og området opprioriteres.

* Det skal undersøges, hvilke integrationsfremmende projekter, der reelt har en effekt. Projekter uden effekt skal stoppes omgående.

* Deltagelse i væbnet konflikt skal forbydes, og en overtrædelse heraf skal straffes konsekvent. 

* Hververe til væbnede konflikter, herunder imamer og religiøse forkyndere, skal kunne retsforfølges og straffes.

* Flere midler til integrationen gennem foreningslivet på vej. Udlændinge skal i højere grad blive en del af det frivillige foreningsliv.

* Der skal oprettes nærpolitistationer og mobilt politi, så politiet, ambulancer og brandvæsnet ikke kan udføre deres arbejde uden at blive truet og chikaneret. 

Kilde: Konservative

 

/ritzau/

Emneord: Asylansøger, Indvandrere, Udenlandsk arbejdskraft, Lønkrav for udlændinge, Søren Pape Poulsen
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også