Parcelhusejere: Ny minister på utaknemmelig lappeopgave

En af de første opgaver for Benny Engelbrecht bliver at forholde sig til udregningen af fremtidens boligskat.

Når Benny Engelbrecht (S) tirsdag overtager nøglerne til Skatteministeriet, får han samtidig travlt med at sætte sig ind i ministeriets opgaver.

En af dem bliver at forholde sig til de anbefalinger, som regeringens ekspertudvalg vil komme med torsdag i næste uge, hvor danske boligejere får et afgørende fingerpeg om, hvordan Skat fremover vil vurdere værdien af deres bolig.

Den nye minister skal dog ikke forvente at få kritik fra boligejerne, idet han træder ind til en utaknemmelig opgave. Det siger landsformanden for Parcelhusejernes Landsforening, Allan Malskær, til Ritzau.

- Han kan ikke sætte sig ind i det på en uge, og derfor er det heller ikke ham, vi så vil kritisere, når man kommer frem til noget.

- Der er nogle, der er blevet bedt om at lave noget, som, mener jeg, er meget, meget svært at gøre. Hvis de kommer med noget, så vil det også betyde, at noget skal laves om.

- Så vil man ramme nogle med en højere skat, og man vil reparere nogle småfejl, men så laver man nogle nye fejl. Den her ordning er lap på lap. Det er et spørgsmål om, at det her skal fungere. Systemet er sygt, og derfor skal det fjernes, siger Allan Malskær.

Spørgsmålet om beskatning af ejendomsværdien og grundskylden har bragt sindene i kog, siden Rigsrevisionen i august 2013 udsendte en beretning, der afdækker omfattende fejl i Skats offentlige ejendomsvurderinger.

41 procent af de huse, som blev solgt i andet halvår af 2011, havde en for høj ejendomsvurdering.

Allan Malskær har dog et råd til Benny Engelbrecht.

- Det er min anbefaling til ministeren, at han siger til sine embedsmænd, at det her går ikke. Han vil lige som andre skatteministre få kritik for det her system, og det er egentlig synd for ham, for det er ikke hans skyld, siger Allan Malskær.

 
Emneord: Benny Engelbrecht, Skatteministeriet, Boligværdi, Parcelhusejernes Landsforening
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 26.08.16 Politik
  Regeringen vil investere milliarder i flere medarbejdere og ny it til skattevæsenet

  Over de kommende år vil regeringen investere op mod syv milliarder kroner i at modernisere og fremtidssikre det danske skattevæsen. Pengene skal især gå til 2.000 nye medarbejdere og en ny digital infrastruktur. Vi skal løfte skattevæsenet ind i det 21. århundrede, understreger skatteminister Karsten Lauritzen.

 • 03.11.14 Politik
  Skattesagskommissionen har afgivet beretning

  Kommissionen til undersøgelse af sagen om behandlingen af Helle Thorning-Schmidts og Stephen Kinnocks skattesag har i dag afgivet beretning til justitsministeren.