Foto: Shutterstock

Partileder idømt fængsel

Dansk partileder er blevet idømt en fængselsdom. Han har dog besluttet, at han ønsker at anke dommen til landsretten.

Står det til Retten i Nykøbing Falster, har leder af Veganerpartiet, Henrik Vildfeldt, gjort sig fortjent til en dom på 30 dages betinget fængsel. Han er dog ikke helt enig, da han har valgt at anke sagen til Østre Landsret, hvor han ønsker at blive frifundet. 

Det skriver Ekstra Bladet.

Han er blevet idømt den betingede dom i en sag, der handler om ulovlig indtrængen på en svinefarm. Han er dog ikke ene om at være blevet sigtet og dømt i sagen. 

Hans kæreste er nemlig også blevet idømt samme straf, mens en bekendt af de to er blevet idømt en straf, der lyder på to ugers betinget fængsel. 

Partilederen af Veganerpartiet er blevet idømt sin straf, efter at have været en del af en episode på en svinefarm på Nordfalster i maj i fjor. Her brød de tre dømte personer ulovligt ind på en svinefarm, med det formål at lave videooptagelser af forholdene på stedet. 

Det er ikke kun Henrik Vildfeldt, der har besluttet sig for, at han ønsker at anke sagen til Østre Landsret med påstand om frifindelse. Det har alle tre involverede personer nemlig valgt at gøre. 

Desuden er der også blevet anlagt et civilt søgsmål mod de tre personer. Her er der gjort krav på 467.000 kroner. Dette søgsmål står Jørgen Kjørup bag, som er den svinebonde, de brød ind hos. Denne sag er dog endnu ikke behandlet. 

I og med, at der var tale om særligt skærpende omstændigheder, lyder straffen på fængsel. Normalt ville en sådan forseelse blot blive straffet med en bødestraf. 

Mente at det var berettiget

Striden ved retsmødet stod om, hvorvidt det var berettiget for de tre personer at filme på landbruget. Kåre Pihlmann, der er advokat for Vindfelt, talte for, at døde grise på gårdspladsen var grund nok til, at Vindfelt gik indenfor. 

Indenfor var flere grise smurt ind i afføring, som dog af svinebonde Jørgen Kjørup blev beskrevet som 'gødning'. Det medførte ifølge Pihlmann, at der var endnu mere berettigelse til at dokumentere forholdene på stedet.

Det var retten dog ikke enig i. Derfor endte de tre involverede personer med at blive idømt en betinget fængselsstraf. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 27.01.21 Politik
  Danmark skal lede ny global IEA-kommission for social retfærdig grøn energiomstilling

  Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen er udnævnt som formand for Det Internationale Energiagenturs nye globale energikommission. Statsminister Mette Frederiksen er protektor for kommissionen, der skal være med til at sikre en social retfærdig omstilling til ren energi i verden.

 • 26.01.21 Politik
  Ny politisk aftale om social kontrol

  Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet udmønter 40 millioner kroner afsat på finansloven til indsats mod social kontrol i etniske minoritetsmiljøer. Pengene skal blandt andet gå til etablering af nye exit-boliger til personer, der bryder med deres familie som følge af social kontrol.

 • 22.01.21 Politik
  Danmark får ledende rolle frem mod FN`s topmøde om energi

  Danmark har fået en helt central rolle ved FNs generalforsamling til september. For første gang i 40 år har et FN-topmøde ’energi’ som hovedtema, og Danmark er blevet valgt som ’Global Theme Champion’ for netop energiområdet, når stats- og regeringsledere samles til et topmøde i New York om verdensmål 7 – bæredygtig energi til alle.

 • 15.01.21 Politik
  Skatteministeren skærper indsatsen mod organiseret svindel

  Skatteminister Morten Bødskov har netop fremsat et lovforslag, der skal give Skattestyrelsen stærkere værktøjer til at bekæmpe organiseret svindel.

 • 12.01.21 Politik
  Udviklingsministeren ude med ny udviklingspolitisk strategi

  Arbejdet med ny udviklingspolitisk strategi bliver nu igangsat. Den nye strategi skal efterfølge den nuværende ”Verden 2030”, som udløber i 2021.