Partimedlemmer skal vælge ny borgmester i København

Den 28. oktober skal Alternativets medlemmer i København finde partiets nye kulturborgmester i byen.

Alternativets gruppe i borgerrepræsentationen i København og partiets bestyrelse i hovedstaden er enige om, at medlemmerne skal hjælpe med at finde en ny borgmester.

Det er blevet aktuelt, efter at partiets nu forhenværende kultur- og fritidsborgmester Niko Grünfeld har valgt at trække sig fra posten efter nogle møgsager.

Sådan foregår afstemningen:


* Den, der får flest stemmer, bliver borgmester. Hvis der er stemmelighed, bliver der stemt igen mellem de kandidater, der har fået flest stemmer.

* Der kan højest stemmes to gange. Bliver der ikke fundet én med flest stemmer, bestemmer gruppen i borgerrepræsentationen.

* Kun medlemmer af Alternativet i København kan stemme. Medlemmer har stemmeret 14 dage efter første kontingentbetaling.

* Man får stemmeret ved at møde op til afstemningen 28. oktober. Der er ikke digital afstemning.

* Der er tre kandidater til posten: Det er Franciska Rosenkilde, Badar Shah og Kåre Traberg Smidt.

* Kandidaterne sender informationsmateriale til medlemmerne samlet. De laver også en video på tre minutter, som skal publiceres på Alternativets medier.

* Gruppen i borgerrepræsentationen og kandidaterne kan være aktive på sociale medier, men udtaler sig ikke til pressen i digitale, radio eller trykte medier eller lignende.

* Der er enighed om, at aktivitet på sociale medier ikke omhandler afstemningen eller emner, som kan forveksles med kampagne.

* Bestyrelsen faciliterer mødet sammen med Landssekretariatet, og bestyrelsen støtter ikke op om enkelt kandidater.

Kilde: Alternativet

/ritzau/

Emneord: Alternativet, Københavns Kommune, Badar Shah, Kåre Traberg Smidt, Franciska Rosenkilde, 201018
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også