Pernille Skipper, Enhedslistens retsordfører, er valgt til partiets medlem af Folketingets Kontroludvalg, der blandt andet har til opgave at kontrollere Politiets Efterretningstjeneste (PET) og Forsvarets Efterretningstjeneste (FE).

Pernille Skipper får Enhedslistens plads i kontroludvalg

Partiet går stadig efter at sikre en "reel kontrol" af efterretningstjenesterne frem for det nuværende udvalg.

Pernille Skipper, Enhedslistens retsordfører, er valgt til partiets medlem af Folketingets Kontroludvalg, der blandt andet har til opgave at kontrollere Politiets Efterretningstjeneste (PET) og Forsvarets Efterretningstjeneste (FE).

Det er første gang, at Enhedslisten indtager en plads i det magtfulde udvalg - det blev bestemt ved lodtrækning med SF, da Folketinget åbnede efter sommerferien, fordi de to partier nu er lige store. De fem største partier har plads i udvalget.

- Den største politiske opgave for Enhedslisten vil fortsat være, at vi forsøger at få indrettet et nyt system, der har en langt bedre og reel demokratisk kontrol af efterretningsvæsnernes arbejde, siger Pernille Skipper.

- Som medlem af udvalget må man bare tage til takke med de oplysninger, efterretningstjenesterne nu engang har lyst til at præsentere, så det nuværende system har meget lidt med kontrol at gøre.

Hun skeler til Norge, hvor systemet er bygget op på en anden måde.

- Der har man et uafhængigt kontroludvalg, der er nedsat af Stortinget, og som kan komme på uanmeldte besøg og tage sager op af egen drift, og som kan kontrollere alle efterretningstjenesternes samarbejdsflader. Det er en reel kontrol, de har, siger Pernille Skipper.

Hun forventer ikke, at hun kan bruge sin plads i det nuværende udvalg til at ændre på systemet, fordi et flertal i Folketinget bakker op om den nuværende opbygning.

- Jeg ved ikke helt, hvad det vil sige at sidde i udvalget, fordi der er så meget tavshed omkring det.

- Den konkrete opgave vil nok bestå i at stille de rigtige spørgsmål i udvalget, og det vil jeg gøre, så godt jeg overhovedet kan, siger hun.

/ritzau/

Emneord: Folketingets kontroludvalg, Efterretningstjeneste, PET, FE, Enhedslisten, Pernille Skipper
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også