Pia Kjærsgaard kalder tidligere PET-chef ynkelig

Folketingets formand beskylder Jakob Scharf for at bruge bogprojekt til at skabe omtale af privat firma.

Den tidligere chef for PET Jakob Scharf er "en lille ynkelig person," som i en ny omstridt bog bare forsøger at rense sig selv i den såkaldte Christiania-sag.

Sådan lyder et frontalangreb i Morgenavisen Jyllands-Posten mandag fra Folketingets formand, Pia Kjærsgaard (DF), på baggrund af Scharfs egen udlægning af Christiania- og nødløgnssagen i bogen "Syv år for PET".

Et kapitel omhandler sagen om Pia Kjærsgaards aflyste besøg i 2012 på Christiania. 

Læs mere om PET bogen og forbuddet her

Forlag nægtede PET adgang til at læse afslørende bog inden udgivelse. Så greb PET til fogedforbud. Overblik her

I bogen gør Scharf det klart, at han ikke fortryder, at han i 2012 bad en medarbejder om at kigge i den daværende DF-leders kalender, så de kunne placere Retsudvalgets omdiskuterede besøg i fristaden på et tidspunkt, hvor Kjærsgaard ikke kunne deltage på grund af det, som, PET mente, var trusler mod partilederen.

- Det er dybt pinligt, at Jakob Scharf bruger bogen til at vaske hænder og rense sig selv i en sag, der var med til at fælde ham. Det tror jeg ikke vil lykkes. Han er en lille ynkelig person og en kyniker ud over alle grænser, og det har han alle dage været, siger Pia Kjærsgaard.

Scharf mener i bogen heller ikke, at det var forkert, da der blev opdigtet en forklaring - en såkaldt nødløgn - til Retsudvalget i forbindelse med det aflyste besøg.

Han erklærer sig samtidig indigneret over de konsekvenser, som sagen fik for Justitsministeriets departementschef, Anne Axelsson, og afdelingschef Jens-Christian Bülow, der i 2013 måtte forlade deres stillinger, da det kom frem, at ministeriet havde løjet over for Retsudvalget om årsagen til det aflyste besøg.

Sagen udviklede sig i 2013 til en regulær politisk skandale, hvor også justitsminister Morten Bødskov (S) og Jakob Scharf måtte trække sig. 

Pia Kjærsgaard har ingen medlidenhed med de magtfulde folk, som mistede deres stillinger under skandalen. Det var retfærdigt. Der blev jo løjet, påpeger hun.

- Samtidig synes jeg, at det er uappetitligt, at en mand, der har været øverste chef for PET, nu forsøger at tjene ussel mammon på en bog og komme i medierne, så han også kan promovere sit eget private sikkerhedsselskab, siger Kjærsgaard.

/ritzau/

Emneord: PET, Fogedforbud, Bøger, Forlag, Jakob Scharf, People's Press, Morten Skjoldager, Censur, Pia Kjærsgaard
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 10.10.16 Børge Hansen
  Formandens udtalelse

  A propos ynkelig - skal Folketingets formand ikke holde sig for god til den slags udfald mod en tidligere embedsmand? Skal formanden ikke forlene sit embede med en stor grad af værdighed? Oven i købet at insinuere økonomiske motiver hos Jakob Scharff.
  Pia Kjærsgaard er helt åbenlyst ikke den rigtige person på formandsposten!!!

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 20.09.18 Velfærd
  Velfærd i udvikling med mere OPS

  Folkemødet er en arena med sin egen komplekse økologi og navigationsvilkår. Det er derfor tid til, at du allerede nu planlægger næste år, hvis du vil have succes, siger projektleder på OPS-Scenen Steen Houmark. Den 24/9 udgiver han bogen ”Velfærd i udvikling” – Et folkemødeprojekt.

 • 28.08.17 Ledelse
  Ny bog sætter fokus på det vi ikke taler om: kærlighed og ensomhed i arbejdslivet

  Det er ikke nødvendigvis noget, vi taler åbent om – at føle sig ensom på sin arbejdsplads eller den betydning kærlighed i arbejdslivet har, men det er vigtigt at forholde sig til det.

 • 16.01.17 Ledelse
  Ny bog om distribueret ledelse: Ingen leder står alene

  Formelle ledere kan ikke tage ansvar for hver eneste handling i en kompleks organisation. Derfor distribueres ledelse i stor stil til medarbejderne, påpeger konsulent i COK,Mai-Britt Herløv Petersen og Susanne Ploug Sørensen i ny bog om emnet.

 • 22.08.13 Ledelse
  Ny bog: Konflikter og vold – en faglig udfordring

  Social- og sundhedsassistenter, pædagoger, sygeplejersker og socialrådgivere er blandt de faggrupper, der oftest bliver udsat for trusler og vold på jobbet. Det kan have alvorlige konsekvenser både for den medarbejder, det går ud over, og for hele arbejdspladsen. Hent viden om og værktøjer til at forebygge konflikter og vold på arbejdspladsen i ny bog fra det landsdækkende initiativ Vold som Udtryksform.